O víkendu pokračuje fotbalový krajský přebor 20. kolem. Vyrovnaný duel slibuje sobotní utkání v Plzni na Lopatárně, kde domácí Rapid přivítá bojovného nováčka z Lub.

Ačkoliv jsou fotbalisté Rapidu v tabulce na osmém místě s náskokem čtyř bodů na sobotního soupeře z Lub, je to bojovný soubor trenéra Vladislava Smolíka, který má na jaře lepší formu. Zatímco Luby ve druhé fázi soutěže bodovaly ve třech ze čtyř zápasů, svěřenci zkušeného kouče Jaromíra Myslivečka patří se ziskem pouhých dvou bodů k nejhorším jarním týmům. Situace Rapidu není dobrá a stejně tak vypadá i nálada v kabině.

„Bohužel se nám na jaře zatím moc nedaří. Velkým problémem je střílení branek. Průměr jednoho gólu na zápas je opravdu málo," ví lodivod Rapidu Jaromír Mysliveček.

„Máme celkem dost záložníků, ale chybí nám klasický kanonýr," lituje kouč.

Mladý kádr plzeňského klubu bude mít šanci zlepšit svůj gólový průměr právě v utkání s nevyzpytatelnými Luby.

„V sobotu nás čeká velmi těžký soupeř, který má na jaře velmi dobré výsledky. My ale hrajeme doma, takže povinnost nám velí zvítězit. Musíme naši krizi konečně zlomit a já doufám, že to bude co nejdřív," přeje si Mysliveček.

Nesmírně těžký duel očekává i kormidelník lubského týmu Vladislav Smolík.

„Rapid má velmi silný tým, ale my potřebujeme ztracené domácí body z posledního utkání s Vejprnicemi získat zase zpátky. Kromě klasických dvou tří absencí, které nás trápí celou sezonu, budeme v plné síle," říká Vladislav Smolík, trenér Lubů.

Utkání začíná v sobotu na Lopatárně v půl páté odpoledne a domácí kouč Mysliveček by byl rád, kdyby jeho tým přišel podpořit hojný dav plzeňských příznivců.

„Ačkoliv nemáme velkou fanouškovskou základnu, přál bych si, aby si na zápas diváci našli cestu. Můžu jim slíbit, že se o body popereme, ujišťuje Jaromír Mysliveček.

Program 20. kola

Lhota – Mýto (SO 16.30, rozhodčí: Šimek), Horšovský Týn – Svéradice (SO 16.30, Šauflová), Zruč – Přeštice (SO 16.30, Janda), Rapid Plzeň – Luby (SO 16.30, Burda), Vejprnice – Chotíkov (SO 16.30, Lhoták), Rokycany B – Rozvadov (NE 16.30, Pálek), Holýšov – Domažlice B (NE 16.30, Špoták), Sušice – Bolevec (NE 16.30, Vocelka).