Rokycany byly v souboji s Českým Krumlovem favoritem, dlouho vedly 1:0, ale Jihočeši v závěru vyrovnali a konečný výsledek 1:1 byl tak trochu zklamáním.

„Chtěli jsme potvrdit výhru z Nového Strašecí, utkání jsme dobře rozehráli, vypracovali si tři šance a Kocour vstřelil krásný gól. I po přestávce jsme mohli přidat další branku, ale potom hosté zblokovali náš odkop, přehodili brankáře a vyrovnali. Ještě v poslední minutě byli tři naši před prázdnou brankou, ale vítězný gól se nám dát už nepodařilo," vrací se ještě ke středečnímu utkání rokycanský kouč Pavel Aubrecht.

Myšlenkami je již u sobotního derby. „Už podle jmen v sestavě je Chrást silný tým, teď vyhrál a to ho ještě posílí. My ale jdeme do každého zápasu s cílem maximálně bojovat a vyhrát," slibuje kouč. V rokycanském týmu budě chybět distancovaný Abrt a otazník visí nad startem Hereita.

Nováček z Chrástu měl ve středu za soupeře v tabulce druhé Štěchovice, které překvapil výborným výkonem. Dlouho sice zahazoval brankové příležitosti, ale poslední čtvrthodina byla z říše snů. Dvakrát Kovařík a jednou Šimr stanovili výsledek 3:0.

„Zápas se nám opravdu vydařil a hráli jsme dobře. Byla to zasloužená výhra," pochvaloval si chrástecký trenér Zdeněk Michálek.

A jak vidí zkušený lodivod sobotní derby? „V Rokycanech jsem navštívil v letošní sezoně několik zápasů a vím, že se tam hraje špatně. V utkání s námi jsou favoritem, jsou v tabulce výš a hrají doma. My ale budeme bojovat."

Důležité utkání v boji o záchranu čeká opět Doubravku. V sobotu přivítá rezervu Táborska, která patří k lepším celkům divize. Plzeňský tým ale po rohře 0:2 v Milevsku potřebuje bodovat.

Doma se představí i fotbalisté Tachova, kteří v sobotu hostí Malše Roudné. Podle postavení v tabulce jsou mírným favoritem, hosté se však pohybují v ohroženém pásmu a potřebují každý bodík.

Program 20. kola divize: Rokycany (3.) – Chrást (6.) SO 14.30 – rozhodčí Janoch, Doubravka (14.) – Táborsko B (5.) SO 16.30 – Kapoun, Tachov (8.) – Malše Roudné (13.) SO 16.30 – Jan Váňa, Aritma (11.) – Milevsko (15.) SO 10.15, Český Krumlov (10.) – Přední Kopanina (16.) SO 16.30, Hořovicko (4.) – Benešov (9.) SO 16.30, Admira (1.) – Nové Strašecí (12.) NE 10.15, Štěchovice (2.) – Čížová (7.) NE 16.30.