Ambiciózní tým si před samotným utkání proti nováčkovi divize nepřipouštěl nic jiného než vítězství. Samotný průběh duelu mezi dvěma týmy z Plzeňského kraje ale ukázal, že papírové předpoklady se občas nepotvrdí.

Začátek zápasu přesto nepředpovídal nic nečekaného. Klatovy se po devíti minutách hry ujaly vedení po rychlém brejku zásluhou Říšského.

Plzeňské Dynamo, jemuž chybělo několik důležitých hráčů, ale poté přidalo na bojovnosti a brzy srovnalo krok zásluhou Zoubka, který proměnil nařízený pokutový kop.

Klatovští ve zbytku duelu tlačili svého soupeře a chtěli strhnout vítězství na svoji stranu. Hosté ale vyčkávali na brejky, z nichž dva ke konci proměnili a mohli se radovat ze zlatých tří bodů.

„Byl to jeden z nejhorších výkonů, co jsem v Klatovech. Soupeře jsme k ničemu nepouštěli, ale kvůli nekoncentrovanosti a laxnosti hráčů jsme dovolili, aby zvítězil," čertil se na své svěřence kouč Klatov Milan Dejmek.

Špatný výkon klatovských hráčů bude mít ještě dohru v tomto týdnu. „Pro mě je to obrovské zklamání. Na tréninku budeme mít s hráči pohovory. Musím se některých z nich zeptat, zda vůbec chtějí a zaslouží si nosit v divizi klatovský dres," dodal do ruda rozčílený Milan Dejmek.

V táboře plzeňského Dynama ZČE naopak po výhře panuje zcela opačná nálada.

„Jsme nad míru spokojení s výsledkem. Hráči hráli v obranné fázi s velkým nasazením a bojovností, díky čemuž jsme utkání zvládli. Přestože hráli hráči, co tolik šancí nedostávají, odvedli všichni výborný výkon," chválil svůj celek trenér Petřína Petr Kural.

Dominik Rejthar