„Zvládli jsme prvních pět minut, potom jsme trochu zalezli. Chvíli nám trvalo, než jsme pochopili, jak máme bránit," viděl první poločas utkání Pavel Horváth.

Co jste si řekli o poločase v kabině poté, co jste ubránili první poločas?
Chtěli jsme být i po přestávce odvážní s tím, že budeme soupeře napadat, což se nám v některých fázích dařilo. Bohužel, druhý a třetí gól byly jako přes kopírák po bleskových akcích. Myslím si, že jsme to mohli ubránit lépe.

V Doněcku proti Šachtaru jste odehráli druhou půli po taktické stránce lépe. Nebyli jste v Lyonu odvážní až moc?
Z pohledu konečného výsledku jsme možná trochu odvážnější byli. Ale to je fotbal, s tím se už nedá nic dělat.

Ještě si pořád myslíte, že Šachtar byl kvalitnější a ofenzivnější soupeř než Lyon?
Šachtar měl více hráčů typu Lacazetta, který je výjimečný a ve čtvrtek v Lyonu to ukázal. Myslím si ale, že v Doněcku byli takové fotbalisté tři nebo čtyři. Co se týká ofenzivní síly, Doněck byl podle mne ještě o trochu lepší než Lyon.

O Lacazettovi jste před zápasem říkal, že je to fotbalista, který je schopný obejít tři protihráče v telefonní budce. Přesto vám dal gól a na další nahrál …
Nechali jsme mu prostor a on toho využil. Týmy jako Lyon mají ve svém středu hráče evropské extratřídy, kteří, když mají šanci, tak ji využijí.

Vaši spoluhráči po zápase říkali, že jste možná nedocenili sílu Lyonu. Souhlasíte s nimi?
Přiznám se, že za poslední roky toho vím daleko více o Šachtaru než o Lyonu, který ze skupiny top evropských klubů před pár lety zmizel. Ve čtvrtek nám ale ukázal, že je to pořád velmi silné mužstvo. Stále si však myslím, že Šachtar je dopředu ještě silnější, Lyon ale v zápase proti nám dokázal využít své šance.

Dostali jste během pár dnů v zápasech na Spartě a v Lyonu dva těžké údery. Jak těžké bude se z této situace dostat?
Jsou to dvě rozdílné soutěže. Je třeba si uvědomit, že v Evropské lize jsme opět došli stejně jako vloni daleko, a i když jsme teď zklamaní, není všemu konec, máme ještě druhý zápas. Musíme v odvetě bojovat minimálně o dobrý výsledek. Co se týká ligy, zbývá dokonce ještě jedenáct kol a doufám, že i v domácí soutěži ještě zabojujeme.

Co jste říkal na tisícovku fanoušků Viktorie, kteří vás přijeli do Lyonu povzbudit?
V bouřlivém prostředí stadionu v Lyonu byli výborní, což pro nás není novinka. Jsme rádi, že s námi jezdí. Zápas se nemohl líbit ani jim, ale doufám, že ještě přijdou utkání, která si užijí mnohem více.

V neděli vás čeká doma Slovácko. Jak složité bude rychle přehodit výhybku do české ligy?
Určitě to pro nás nebude lehký zápas, pokud ale chceme hrát i nadále v popředí tabulky, tak utkání musíme zvládnout.

Nemáte obavy, že na mužstvo teď padne psychická deka?
Jsou nepříjemné série, které potkají každé mužstvo. My se teď musíme především snažit, aby trvala co nejkratší dobu. Věřím, že už v ligovém utkání v neděli proti Slovácku to změníme.

Nebojíte se ani, že kouzlo úspěšné Viktorie může skončit?
Možná by to někteří lidé tak chtěli, to je normální. Na to se ale nemůžeme ohlížet. Musíme se soustředit sami na sebe a co nejlépe se připravit na neděli a na další zápasy. Ještě není konec sezony. Samozřejmě je nepříjemné dostat čtyři góly. Inkasovali jsme pět branek na Bayernu, a také jsme se z toho dokázali zvednout. Nemyslím si, že porážka v Lyonu je úder, který by nám měl zlomit vaz.