Slavia byla v nedělním souboji prvního s druhým před nejvyšší návštěvou sezony přes 19 tisíc diváků (byla to i nejvyšší návštěva na českém ligovém fotbale od dubna 2014) aktivnější, ale dlouho se nemohla prosadit. Viktoria pak v 71. minutě přišla po druhé žluté kartě o vyloučeného Řezníka a domácí v závěru početní výhodu v poli využili. Dvě minuty před koncem se o to postaral po rohu nikým nehlídaný obránce Frydrych.

Zbytečné vyloučení Řezníka trenéra Západočechů Romana Pivarníka silně rozladilo. „Z naší strany to byla fatální chyba. Všichni ví, že takovéhle zápasy rozhodují maličkosti a my nabijeme soupeři na smeč," zlobil se Pivarník, kterého rovněž mrzelo, že se v týdnu před utkáním se Slavií propírala v některých médiích jeho pozice u týmu a začalo se spekulovat o možném návratu kouče Pavla Vrby do Viktorie.

„S tím, že jste pod tlakem, ať už je to v Plzni, nebo někde jinde, jako trenér musíte počítat. To, že se ale před tak důležitým zápasem po jedné remíze ve Zlíně, který je čtvrtým týmem v lize, začne najednou řešit trenér, mě mrzí," prohlásil Pivarník směrem k novinářům v útrobách stadionu v Edenu na pozápasové tiskové konferenci.

Slavia tak ani v sedmnáctém soutěžním utkání pod trenérem Jaroslavem Šilhavým neprohrála, Plzeň naopak podlehla v lize poprvé po třinácti utkáních.

Teď čeká v tabulce druhé fotbalisty Viktorie Plzeň perný týden. Tuto sobotu doma hostí Liberec, hned ve středu je čeká ve vršovickém Ďolíčku odložený zápas s Bohemians Praha 1905 a v neděli pak další zápas na hřišti soupeře v Karviné.

Fotbalová matematika hovoří jasně – pokud se chtějí svěřenci trenéra Romana Pivarníka přiblížit první příče, znervóznit svého soka a dýchat Slavii na záda, musí v perném týdnu, který je čeká, třikrát stoprocentně bodovat.

V sobotním utkání s Libercem se ale musí trenér Pivarník obejít bez vyloučeného Radima Řezníka a Tomáše Hořavy, který bude stát kvůli žlutým kartám.