Jednou z možností, jak děti do dění vtáhnout zábavnou formou, jsou soutěže. Jednu z nich Viktoria vyhlásila minulý měsíc a akce měla velkou odezvu.

Úkolem dětí bylo nakreslit obrázky s tematikou Ligy mistrů, do které se západočeský klub probojoval už potřetí během sedmi let.

V rámci projektu Viktoria do škol nakreslili školáci obrázky k Lize mistrů.Zdroj: FCVPSoutěž byla vyhlášena pro děti prvního a druhého stupně partnerských základních škol. Vítěze v obou kategoriích vybírala hráčská porota ve složení: David Limberský, Tomáš Hájek, Martin Zeman, Pavel Bucha, Jan Kopic, Radim Řezník a Luděk Pernica.

Porota neměla vůbec lehký úkol, vítěze totiž vybírala ze dvou stovek výkresů dětí ze třinácti partnerských škol na Plzeňsku.

„Když jsme s ostatními kluky vybírali ty nejhezčí obrázky, bylo to hodně náročné. Musím říci, že se jich opravdu hodně povedlo,“ říká obránce David Limberský.

„Všem, kteří nám obrázky nakreslili, moc děkujeme. Vážíme si toho a doufáme, že se s žáky budeme potkávat přímo na stadionu,“ vzkázal účastníkům soutěže zkušený zadák Viktorie.

Nelehkého úkolu porotce se rád zhostil také záložník a otec tří synů Martin Zeman. „Bylo to opravdu těžké zvolit z velké spousty krásných obrázků ty nejlepší. Je skvělé, že Viktorka tento projekt dělá a že žáci ze škol se snaží nás takto podporovat. Moc děkujeme i za všechny krásné vzkazy, které jsme si přečetli,“ řekl Martin Zeman.

A jak soutěž dopadla?

Oceněny byly nejlepší trojice ve dvou kategoriích – první a druhý stupeň.

HC Škoda Plzeň.
Kodýtek rozhodl a Plzeň slavila v Lize mistrů i pošesté

Nejhezčím výtvorem prvního stupně se stal karton vykreslující složení skupiny G v Lize mistrů od Michala z Benešovy ZŠ a MŠ v Plzni. Společně se spolužáky či dalšími přáteli se Michal může těšit na prohlídku Doosan Areny. Na druhém místě se umístila Aneta z 2. ZŠ Plzeň, která obdrží školní výbavu od Viktorie Plzeň, a třetí Kateřina z 16. ZŠ Plzeň dostane podepsaný plakát a sadu kartiček.

V rámci druhého stupně se hráčům nejvíce líbil obrázek Mariána Čišovského s logy týmů skupiny G Ligy mistrů, ve které Viktoria letos na podzim hraje. Jeho autorkou je Eliška z 2. ZŠ Plzeň. Za odměnu se osobně setká s vybraným hráčem a absolvuje i krátkou prohlídku stadionu.

V rámci projektu Viktoria do škol nakreslili školáci obrázky k Lize mistrů.Zdroj: FCVP

Na druhém místě skončila Lucie ze ZŠ Chrást, která obdrží předměty z kolekce k Lize mistrů.

Parta žáků ze 34. ZŠ v Plzni pak vyrobila nápaditě řešené tleskátko s logy všech týmů a dočká se podepsaného plakátu a sady kartiček.

Viktoria chystá v rámci projektu další soutěže. Případní noví zájemci o vstup do projektu se mohou ozývat na e-mailovou adresu: belsan@fcviktoria.cz.

Roman Procházka.
Roman Procházka: Víme, že nás v Ďolíčku čeká boj