Předposlední celek tabulky v Plzni dlouho vzdoroval. V prvním poločase byla hra vyrovnaná bez gólových šancí na obou stranách. Přesto se Viktoria dočkala vedoucího gólu. V sedmnácté minutě zahrávala přímý kop domácí Vajcová přímý kop a dlouhý míč prošel přes celou branku až do sítě.

Až po měně stran si Viktoria vytvořila herní převahu a dostala se i do dvou slibných brankových příležitostí. Jenže Vachlová ani Mikysková brankářku hostů Zehrerovu nepřekonaly.

Na posledních osm minut poslal trenér Viktorie Josef Dobrý na trávník reprezentantku Michaelu Markovu, která se do sestavy vrátila po dlouhé přestávce zaviněné zraněním. Zkušená fotbalistka rozhýbala hru Plzeňanek a připravila i druhý rozhodující gól, když poslala do šance Henželovou. Blonďatá útočnice Viktorie šikovně přehodila šest minut před koncem zápasu vybíhající gólmanku Staré Lysé a stanovila konečný výsledek.

„Nebyl to jednoduchý zápas, děvčata se na vítězství hodně nadřela. Naše hra je stále příliš komplikovaná, těžko si vytváříme gólové situace. A když už se nám to podaří, nedokážeme šance proměnit,“ stěžoval si po zápase trenér Viktorie Josef Dobrý. „Dnes jsme zaplaťpánbůh vyhráli, už jsme to potřebovali jako sůl. Příští kolo jedeme do Ivančic, které jsou v tabulce polední a věřím, že si z Moravy odvezeme tři body. Bude to potřeba, v závěru podzimu nás čekají velmi těžcí soupeři,“ upozorňuje trenér Dobrý.

FC Viktoria Plzeň – Sokol Stará Lysá 2:0 (1:0).
Branky: 17. Vajcová, 84. Henželová.
Rozhodčí: Turková – Hasíková, Rodová.
Viktoria: Odlasová – Bohmannová (Fajfrlíková), Černá, Valečková, Vachlová – L. Ranglová (70. Myslíková), Malátová, Vachlová – Šuhajdová (62. Mikysková), Markelová (82. Marková), Hanžlová. Trenér: Josef Dobrý.