Plzeň dohrávala od 71. minuty bez vyloučeného Řezníka. Druhá Viktoria už ztrácí na vedoucí Slavii čtyř body, ale má k dobru utkání na Bohemians.

Trenér Roman Pivarník udělal v základní sestavě tři změny. Poznara nahradil Krmenčík, Kovaříka Zeman a Ivanschitze zaskočil Hromada. První poločas se hrál oboustranně opatrný fotbal. Za zmínku stála šance slávisty Floa z 6. minuty, proti kterému vystartoval Kozáčik a akci zneškodnil. Ve 28. minutě nepřesně hlavičkoval domácí Škoda. Ten pak spálil jasnou šanci na začátku druhého poločasu po chybě Petržely ve středu hřiště. Vzápětí minul slávistický Deli centr letící na zadní tyč Kozáčikovy branky.

Čtěte také: Prohra na Slavii naší psychikou nezamává, věří Kozáčik

Úvod druhé půle byl fotbalově pohlednější. V 71. minutě Řezník chyboval na půlící čáře, unikajícího Zmrhala zatáhl za dres, za což dostal druhou žlutou kartu. Plzeň dohrávala o deseti.

Slavia zvýšila tlak. Ke gólu byla nejblíže v 84. minutě, kdy Mešanovičovu střelu vyškrábl Kozáčik. Dvě minuty před koncem po rohovém kopu vstřelil gól domácí Frydrych – 1:0.

Ohlasy po utkání

Roman Pivarník (trenér Plzně): "Chtěli jsme soupeře napadat, vystupovat proti hráčům, což se nám v první půli dařilo. Dokázali jsme Slavii eliminovat a chodit do brejkových situací, ale je škoda, že je nedokážeme hlavně venku lépe zakončit. Ve druhém poločase soupeř přešel na 4-4-2, v tom momentě jsme měli o jednoho hráče v poli víc. Šli jsme do brejkové situace a paradoxně jsme se dostali do nevýhody. Hráč, který jde do útoku, dostane dvakrát žlutou kartu a oslabí mužstvo. Z naší strany je to fatální chyba. Všichni ví, že takovéhle zápasy rozhodující maličkosti a my nabijeme soupeři na smeč. Zápas byl náročný, soupeř měl výškovou převahu, pak o jednoho hráče více a bohužel v závěru jsme dostali gól po rohu. Slavia se dostala do určité výhody, ale ve hře je ještě velký počet bodů. My se potřebujeme rychle oklepat. Uvidíme, jak dokážeme zvládnout dohrávku s Bohemians, pak se to bude odvíjet dál."

Jakub Hromada (záložník Plzně): "Zkušenosti byly na naší straně, Limberský, Hubník, Kozáčik mají z těchto těžkých zápasů opravdu hodně zkušeností. Bohužel ale Slavia je ve velké formě a daří se jí. Zápas ale nebyl jen o zkušenostech, ale i o formě. A troufám si říci, že Slavia zaslouženě vyhrála. Červená karta zápas dost ovlivnila, protože do té doby to byl vyrovnaný boj. Bohužel pak se nechal Radim vyloučit a měli jsme to mnohem těžší. Slavia se dostávala do šancí a jednu standardku jsme neuhlídali."

Jaroslav Šilhavý (trenér Slavie): "Vstup do zápasu nebyl úplně optimální, z naší strany tam byla nervozita a Plzeň byla na míči klidnější. Nás ala hnala touha. V první půli to byla spíš taktická bitva, v závěru poločasu jsme se osmělili. V druhé půli jsme měli šancí na vstřelení gólu několik a zaplaťpánbůh, že to tam v 88. minutě spadlo. Myslím, že to vítězství bylo zasloužené, nevzpomínám si, že by Plzeň měla vyloženou šanci. Bylo vidět, že kluci za výhrou chtěli jít. Změnili jsme rozestavení, samozřejmě to vyloučení to výrazně ovlivnilo a i ti hráči, kteří přišli, to oživili. Byl to zápas, který napověděl, že jdeme správným směrem. Posunulo nás to se blíž k tomu (titulu), že to máme ve svých rukách. Ještě je to ale strašně daleko, je to 33 bodů. Když to bude takhle dál naskakovat, když budeme pořád takhle poctivě hrát a budeme produktivní, může to dopadnout."

Slavia: Pavlenka – Frydrych, Lüftner, Deli, Flo – Hušbauer (90. Ščuk), Ngadeu - Sýkora, Barák (69. Mešanovič), Zmrhal (81. Tecl) – Škoda.

Viktoria: Kozáčik – Řezník, Hubník, Hejda, Limberský – Hromada, Hrošovský – Petržela (74. Matějů), Hořava, Zeman (86. Kovařík) – Krmenčík (69. Bakoš).

ŽK: 80. Hušbauer, 90. Sýkora - 43. Řezník, 55. Hořava, 60. Limberský, 76. Bakoš, 78. Zeman. ČK: 71. Řezník. Diváci: 19 084.