Po únorovém duelu s bundesligovým Schalke 04 a vítěznou prosincovou bitvou nad Atlétikem Madrid se mohou těšit na další slavný klub. V odvetě vyřazovací části přivítají v Plzni příští rok 21. února italskou Neapol.

Rozhodl o tom čtvrteční los v Nyonu.

Los všechny na západě Čech potrápil, vždyť Plzeň byla vytažena z osudí jako poslední!

Nakonec se ale všichni dočkali a do Plzně přijde soupeř jako zvon.

Co to pro západočeský tým znamená?

Neapol je kvalitní mužstvo, ale není nemožné ho nezdolat. Zvláště pokud budou mít hráči Viktorie stejnou formu jako na podzim.

Může jim pomoci i to, že první zápas 14. února odehrají na Apeninském poloostrově.

Za těžkého, ale zároveň hodně zajímavého soupeře označil Neapol trenér Viktorie Pavel Vrba. „Kdybych to bral podle jména, tak naše šance na postup jsou samozřejmě malé. Na druhou stranu už jsme se několikrát přesvědčili, že i s tak silnými soupeři dokážeme hrát zajímavé partie. A já věřím, že to bude i s Neapolí," komentoval nyonský los trenér Pavel Vrba.

Neapol je favoritem duelu, ale plzeňský kouč si nemyslí, že by italský klub jeho svěřence podcenil. „To se určitě nestane. Naopak, Neapol si bude o nás shánět dostatek informací," naráží Vrba na skutečnost, že jeho tým si během posledních dvou let udělal v pohárové Evropě dobré jméno.

Mužstvo Neapole učinilo na Vrbu výborný dojem svým vystoupením v minulé sezoně Ligy mistrů, kdy došlo až do osmifinále.

„Podle mne její hráči příjemně překvapili. Ukazovali, že mají hlavně v ofenzivě velice silné hráče. Pro mě je to hlavně Hamšík, kterého znám velmi dobře, a vím, že je to hráč, který je velice kvalitní. Doufám, že tu svou kvalitu nebude tolik ukazovat v našich utkáních," usmál se Vrba.

Za přijatelný považuje los stoper Viktorie Václav Procházka. „S Neapolí jsem spokojený. Hlavně jsem se bál, že nám dají Borisov nebo Machačkalu," řekl obránce Václav Procházka, který si přál některý z německých a nebo anglických klubů.

Plzeň ale ještě může na Borisov narazit. Pokud přejde přes Neapol, narazí na něj v dalším kole v případě, že běloruský mistr vyřadí turecký Fenerbahce.

Druhý český zástupce v osudí, pražská Sparta, se může těšit na další evropský velkoklub, londýnskou Chelsea, v čele s Petrem Čechem.

„Hrát s Chelsea? To je pro nás čest. Víme, že nejsme favoritem, ale o to větší bude naše motivace," řekl trenér Pražanů Vítězslav Lavička.