„Hráli jsme špatné utkání, nejhorší na podzim. Pro mne je to nepochopitelné, předtím jsme tady odehráli výborné zápasy, například s Razgradem. Dnes jsme zaostávali ve fotbalovosti i taktice, nedokázali jsme se Astře vyrovnat ani v agresivitě. Naše porážka je spravedlivá, nezasloužili jsme si ani bod," nebral si servítky trenér Roman Pivarník.

„Ztratili jsme jistotu, hráli jsme špatně dopředu. Nedostupovali jsme hráče soupeře, který byl agresivní, hrál rychle a přímočaře," označil hlavní příčiny porážky, která přikovala Viktorii ke dnu tabulky skupiny E.

Pivarníka mrzely oba inkasované góly, ke kterému pomohli soupeři nepřesnými rozehrávkami Limberský a Baránek. „Obě branky jsme dostali po individuálních chybách vinou nezodpovědnosti hráčů," uvedl kouč Plzně.

Už v neděli čeká doma Viktorii důležitý zápas v lize se Spartou. Oba rivalové nastoupí k utkání v rozdílném rozpoložení - zatímco Sparta po výhře v Izraeli přijede do Plzně v roli vedoucí celku skupiny Evropské ligy, Plzeň ze sebe musí setřást porážku s Astrou Giurgiu.

„Na zápas s Astrou musíme okamžitě zapomenout. Utkání ani nemá cenu analyzovat, bylo tam tolik špatných věcí. Věřím, že se hráči z toho oklepou a o to zodpovědněji přistoupí k utkání se Spartou. Teď bude pro nás důležité udělat správný krok v domácí soutěži," dodal zklamaný Roman Pivarník.

Mnohem lepší náladu měl na tiskové besedě po utkání trenér rumunského mistra Marius Sumudica. „Chci pochválit svůj tým, hráči splnili všechny taktické pokyny. Uzavřeli jsme kraje hřiště, protože jsme věděli, že odtud hrozí od soupeře největší nebezpečí. Věděli jsme, že Plzeň má problémy se středními obránci, chyběl jí kapitán Hubník a toho jsme využili. Náš útočník Alibec hrál životní zápas," vysekl poklonu svému týmu kouč Astry.

„Výsledek je spravedlivý, myslím si, že nikdo nemůže zpochybňovat naše vítězství. Potěšila mě remíza Austrie v Římě, je vidět, že AS není takový favorit, jak se ze začátku zdálo. Hraje se dál, postup má každý ve svých rukou. Budeme se velmi pečlivě připravovat na domácí zápas s Viktorií, protože k nám pojede s cílem vyhrát," dodal trenér Sumudica.