Když se to svěřencům trenéra Romana Pivarníka nepodaří, musí doufat, že souběžně hrané utkání ve Vídni mezi domácí Austrií a rumunským mistrem Astrou Giurgiu skončí remízou. Pokud se tak nestane a Viktoria současně neporazí AS Řím, posledním zápasem ve skupině doma s Austrií se Plzeňané s Evropskou ligou rozloučí.

„Chceme zápas zvládnout tak, abychom byli i v posledním kole ve hře o postup, i když samozřejmě víme, že bude záležet i na tom, jak dopadne utkání ve Vídni mezi Austrií a Astrou Giurgiu. I tak se ale chceme pokusit v Římě vyhrát a uvidíme, jak to dopadne," prohlásil trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník.

Plzeňský kouč si uvědomuje, že jeho tým čeká ve čtvrtek na olympijském stadionu v Římě nejtěžší soupeř.

„Hráli jsme se všemi týmy ve skupině a sílu AS známe, je to nejsilnější mužstvo. Je to druhý tým italské ligy, jeho kvalita je obrovská," souhlasí kouč Viktorie.

Západočeši doma v prvním kole s AS Řím remizovali 1:1 a odehráli svůj nejlepší zápas ve skupině. „Je to tak. Já jen je doufám že budeme schopni takový výkon zopakovat i venku," přeje si kouč Plzně.

Letecký speciál s výpravou fotbalistů Viktorie na palubě dorazil ve středu hodinu po poledni do Říma, kde vládlo slunečné počasí a teplota kolem dvaceti stupňů. Trenér Pivarník ale věří, že ze strany jeho týmu to nebude jen výlet za teplem.

„To určitě ne. Ještě jsou před námi dvě kola, skupina je velice vyrovnaná a my se chceme o postup ještě poprat," burcuje tým Pivarník, který by rád navázal na úspěšný souboj Viktorie s Neapolí, kterou Viktoria vyřadila v Evropské lize. „Bylo by to dobré," přeje si.

„Možná na AS Řím dolehne nabitý program, třeba nás i maličko podcení. Důležité bude, abychom ustáli krizové situace v zápase se a proměnili svoje šance, pokud si je vytvoříme," říká.

Nevýhodou podle trenéra může být, že ani AS ještě nemá postup ze skupiny jistý. „Když by měli postup v kapse, možná by šetřili některé klíčové hráče, ale když se vrátím k prvnímu zápasu v Plzni, i tam nastoupil AS v nejsilnějším možném složení," připomíná Roman Pivarník.

V týmu Viktorie nenastoupí kvůli nemoci pravý obránce Radim Řezník.

V mužstvu soupeře je na marodce klubová legenda Francesco Totti.

Utkání AS Řím – FC Viktoria Plzeň začíná ve čtvrtek na Olympijském stadionu v Římě ve 21.05 a přímým přenosem ho vysílá ČT Sport. Utkání řídí německý rozhodčí Stieler.