„Zdravíčko je zaplaťpánbůh v pořádku," říká gólman, který sedmnáctého ledna oslavil sedmatřicáté narozeniny.

Máte za sebou téměř měsíční přípravu v mrazivém počasí, v úterý odlétáte s mužstvem na herní soustředění na Kypr. Jak se těšíte na příjemné klima Středomoří?
Na Kypr se těším moc, bude to určitě něco jiného než umělka v Plzni. Ale to se určitě netěším sám, na to se těší celé mužstvo.

A co příjemná teplota, na Kypru je teď přes den kolem šestnácti stupňů nad nulou?
To samozřejmě moc vítám, trochu tepleji než tady tam nespíš bude (smích). A čekají nás také silnější soupeři, což je dobré i pro nás gólmany, mnohem více si zachytáme.

Na Kypru vás čekají tréninky
i zápasy na přírodním trávníku. Jako gólmani to asi obzvlášť přivítáte, je určitě lepší padat do měkčího trávníku než sebou mlátit o promrzlý umělý povrch?
Stejně jako hráči i my gólmani se na přírodní trávu těšíme. Je určitě příjemnější padnout na měkčí povrch, než jakým je umělý trávník, i když je prosypaný gumovými kuličkami.

Brankáři toho tolik v zimě nenaběhají. Je pro gólmana snazší přežít přípravu než pro hráče v poli?
To je pravda, že v zimě tolik jako hráči neběháme, ale máme zase jiné speciality. Čekají nás jiná cvičení, například posilování vlastním tělem, využíváme šlapací pásy či posilujeme s medicinbalem.

Máte za sebou nejtvrdší část zimní přípravy, dá se říci, že to nejhorší už je za vámi. Oddechl jste si?
Samozřejmě, že je to už lepší. Přípravu nemá nikdo rád, když vás bolí potom celé tělo. Ale na druhou stranu všichni víme, že je to potřeba.

Na soustředěních a před zápasy jste býval na pokoji s Františkem Ševinským, který ale v zimě přestoupil do Mladé Boleslavi. Kdo bude teď na Kypru vaším parťákem?
Nikdo, budu na pokoji sám, protože nás poletí na soustředění lichý počet.

Nebude vám na pokoji smutno?
Přemýšlel jsem o tom, asi budu hrát sám play station. S Frantou jsme si také stříhali, kdo přinese kafe, teď si ho budu muset nosit sám (smích).