Týmy mladíků z Anglie a Německa soupeří s fotbalisty plzeňské Viktorie do 19 let na 13. ročníku mezinárodního Memoriálu Stanislava Štrunce, který se hraje na hřištích v Černicích, Tlučné a v Plzni v Luční ulici.

„Klubu se podařilo turnaj skvěle obsadit. Naše kluky tak čeká výborná konfrontace s evropským fotbalem. Pro nás je to fotbalový svátek, protože těžko podobné zápasy odehrajeme během sezony," řekl pro klubový web trenér týmu Viktorie do 19 let Jiří Kohout, který myslí na postup do finále. „Jsme doma, jinak to ani být nemůže. Loni jsme skončili čtvrtí a pozici bychom rádi ještě vylepšili."

Z anglických týmů hraje na turnaji Wolverhampton Wanderers a Norwich City, Německo reprezentuje Greuther Fürth, Hertha Berlín a tým Mnichova 1860, který obhajuje loňský triumf.

Celky se utkávají ve dvou skupinách systémem každý s každým. Vítězové skupin proti sobě nastoupí v zítřejším finále, které začne v Luční ulici v 15 hodin. Už předtím ve 13.00 hodin se tu utkají druhé celky ze skupin v boji o bronz.

Turnaj, který patří do projektu Top junior sport Plzeň, pořádá FC Viktoria Plzeň ve spolupráci s Nadací sportující mládeže. Vstup na všechna utkání je zdarma.

Skupina A: Viktoria Plzeň, Wolverhampton Wanderers (Anglie), Greuther Fürth (Německo). Skupina B: Norwich City (Anglie), Mnichov 1860 (Německo), Hertha Berlín (Německo).

Výsledky turnaje: Viktoria Plzeň – Wolverhampton 3:0, Norwich – Hertha 1:4.

Další program turnaje: sobota 16. 7.: Wolverhampton – Fürth (Černice, 10.00), Hertha – Mnichov 1860 (Tlučná, 10.00), Mnichov 1860 – Norwich (Černice, 16.00), Fürth – Viktoria Plzeň (Tlučná, 16.00).

Neděle 17. 7.: O páté místo (Černice, 11.00), o třetí místo (Luční ulice, 13.00), finále (Luční ulice, 15.00).

Šimon Tittel