Patří k největším osobnostem Gambrinus ligy a po loňském zisku mistrovského titulu mu fotbalový osud přihrál další velkou příležitost. Dnes může jako kapitán Viktorie Plzeň po roce znovu zvednout v Liberci nad hlavu pohár mistra ligy. Obhajoba triumfu? To by byla stejná senzace jako zisk loňského primátu.

Může být pro Viktorii výhoda, že se s ní v boji o titul už příliš nepočítalo? Zpět do hry se dostala v podstatě až v předposledním kole…
Může to tak být. My jsme byli ze hry o titul už odstrčeni a vlastně jsme se do ní vrátili na poslední chvíli. A v posledním kole máme příležitost všechno otočit a obhájit titul.

Cítíte před rozhodující bitvou celého ligového ročníku zvýšený psychický tlak?
Ne. Protože my jsem nebyli v pozici týmu, který by řadu kol vedl ligu, a musel by tím pádem titul získat. My v tom utkání nemáme co ztratit. A když titul nezískáme, bude nás to mrzet, ale nebude to takové zklamání, jako kdyby ho nezískal Liberec, který je před námi o tři body a k titulu mu stačí bod.

Myslíte si, že určitou roli sehrají i zkušenosti, ve kterých asi máte navrch?
Je to dost možné, odehráli jsme letos pohárové zápasy v Evropě, šest utkání v Lize mistrů a hlavně souboje v jejích předkolech, které jsou s tímto zápasem srovnatelné. Takže to je naše výhoda.

Bude podle vás soupeř hrát na remízu?
Domnívám se, že ne. On to ani nemá v povaze, bude nás chtít porazit. Je to zápas o všechno. Myslím si, že fanoušci se mají na co těšit.

Do Liberce se chystá nejméně tisícovka příznivců Viktorie. Jak kabina vnímá takovou podporu fanoušků?
Všichni to samozřejmě cítíme. V Plzni bylo vyprodáno na dvanáctou Slavii a také na osmou Příbram. Jsme rádi, že jsme Plzeň i celý kraj fotbalem tak pobláznili.