Záložník Viktorie Plzeň Jan Kopic, který na pravém kraji zálohy nahradil ostříleného Milana Petrželu, svému strážci Kerbrovi dělal velké potíže a nakonec měl výraznou zásluhu i na jediném gólu zápasu – jeho centr ve 44. minutě si liberecký stoper Ondřej Kúdela srazil do vlastní sítě.

„Původně jsem to chtěl kopnout na zadní tyč, ale sjelo mi to na přední. I když to byl vlastní gól, počítám si to trochu jako svůj," usmíval se šestadvacetiletý středopolař Západočechů.

Těsné vítězství 1:0 nad Libercem přineslo podle něj do týmu velkou úlevu před dvěma zápasy tento týden na hřištích soupeřů. „Oddychli jsme si moc," přiznal Kopic. „Dvakrát jsme v lize ztratili, ve Zlíně a na Slavii, navíc výkony nebyly takové, jak bychom si představovali. To nebylo ani proti Liberci, ale s třemi body to vždycky vypadá líp," zdůraznil technicky velmi dobře vybavený fotbalista, kterému návrat do sestavy vyšel.

„Doufám, že mi to pomůže. Teď nás ale čeká dohrávka na Bohemce, kterou zase musíme zvládnout za tři body," dodal Jan Kopic.