V profesionálním fotbale není nováčkem, cenné zkušenosti sbíral ve funkci sportovního manažera a později sportovního ředitele druholigového Baníku Sokolov.

Když jej oslovil generální manažer Viktorie Plzeň Zdeněk Kořínek s nabídkou pracovat ve Viktorii, neváhal ani na okamžik. „Taková nabídka se neodmítá, první liga je pro mne velkou výzvou. Vždycky jsem si stavěl jen ty nejvyšší cíle, chci v Plzni uspět,“ říká Adolf Šádek.

Fotbal ho provází celým životem. Začal s ním jako šestiletý žáček v základně Baníku a dotáhl do až divizního A týmu.

Tři roky pracoval a hrál fotbal v německém Stuttgartu a později se do Sokolova vrátil. „Sokolovský fotbal byl tehdy v krizi, propadl se až do I. B třídy. Jeho osud mi ale nebyl lhostejný, zapojil jsem se znovu do jeho činnosti a pomáhal mu na cestě vzhůru. Nejdříve jako hráč, ale pro opakované operace kolene jsem musel skončit. Trenéru Houdkovi jsem pomáhal jako asistent a začal jsem i funkcionařit. Podařilo se nám společně s Pavlem Makoněm, který má velkou zásluhu na vzestupu sokolovského fotbalu, vytáhnout Baník až do divize. A když se naskytla možnost odkoupit druhou ligu od Pardubic, neváhali jsme,“ vypráví Šádek, který ale v průběhu loňského podzimu z osobních důvodů v Baníku skončil. „Na Baník vzpomínám v dobrém, jsem mu vděčný za to, že mi umožnil vstup do profesionálního fotbalu,“ říká otec dvou synů, dvanáctiletého Davida a měsíčního Ondřeje.

Generální manažer Viktorie Plzeň Zdeněk Kořínek vidí v příchodu Šádka posilu. „Je to pracovitý a obětavý profesionál, náročný k sobě i ostatním,“ říká generální manažer Viktorie. „Jeho příchod ale nemá nic společného s odchodem Romana Vonáška. S jeho příchodem jsme počítali nezávisle na rozhodnutí Romana Vonáška,“ dodává Kořínek.