Času na přípravu není nazbyt, neboť došlo k rozšíření ligy na dvaadvacet mužstev a první mistrovský zápas čeká viktoriány již 27. července, kdy se utkají v domácím prostředí v Luční ulici od 14.30 hod. se Slováckem.

U mužstva Viktorie U19 došlo na trenérské lavičce po šesti letech ke změně. Hlavního trenéra Jiřího Kohouta, který se stal trenérem juniorky, vystřídal Jiří Žilák. Ten v uplynulých sezonách vedl mladší kategorii U17. Podle svých slov s adaptací žádný problém neměl. „Kluky dobře znám, když jsem je vedl v U17. Jediný rozdíl je v tom, že se posunuli ve vývoji. Už to nejsou hráči, kteří by nevěděli, za čím jdou, psychologicky dozráli," říká mladý kouč.

Ke změně došlo také na pozici asistenta, místo Radka Schveinerta jím bude Radek Růžička.

Celkově byl s kondiční připraveností i s průběhem prvních tréninků nový kouč spokojen. Jediné, co zatím kazí novému trenérovi radost, je několik drobných zranění. „Máme několik hráčů se zdravotními komplikacemi, ale jsem přesvědčen, že do soustředění bude celý kádr plně k dispozici."

Na soustředění si sportovní vedení této kategorie opět vybralo tradiční Písek. „Vracíme se do Písku pro perfektní podmínky, několik druhů hřišť od pískového přes travnaté až po umělou trávu. Po trénincích je nám umožněna výborná regenerace, stravování či sál na taktickou přípravu," upřesnil výběr lokality trenér.
Dorost Viktorie čeká po návratu ze soustředění v sobotu 13. 7. pouze jeden přípravný zápas s muži Senka Doubravka. Pak již budou hráči trénovat v domácím prostředí. Následující víkend 20. – 21. července se zúčastní jako pořadatelský tým memoriálu Stanislava Štrunce, kde budou obhajovat loňské prvenství. „Je to pro nás generálka na ligovou soutěž. I když je to pořád ještě příprava, chceme tento turnaj využít k sehrání mužstva. Tím, že hrajeme v domácím prostředí a máme možnost obhájit triumf, je naše motivace pochopitelně zvýšená," vysvětluje Jiří Žilák přístup k tradičnímu turnaji.
Konkrétní cíle si nový kouč dorostu nedává. „Tím, že je soutěž rozšířena na 22 mužstev, tak trochu nevíme, co od nové sezony můžeme čekat. Samozřejmě chceme hrát o co nejvyšší pozice, ale hlavním cílem je rozvoj hráčů a jejich příprava pro ligové mužstvo," dodává trenér Jiří Žilák.