Záložník Viktorie Plzeň Václav Pilař (na snímku) bývá do utkání nasazován zatím na poslední půlhodinu. Zahrál si proti Dukle a nastoupil také v minulém kole v Jablonci, kde výrazně oživil hru svého mužstva. Připraven je zapojit se i do utkání proti Mladé Boleslavi.

„Čeká nás nesmírně těžký zápas a velmi silný soupeř, který bojuje o účast v kvalifikaci Evropské ligy. My ale musíme začít u sebe. Když předvedeme výkon, který nám je vlastní, tak určitě uspějeme,“ míní osmadvacetiletý fotbalista Viktorie Plzeň.

A v čem vidí největší sílu Mladé Boleslavi?

„Když si srovnám její hráčský kádr, tak jeho kvalita odpovídá umístění v popředí tabulky. Mají dobré hráče, mužstvo je sladěné. V posledních kolech udělali hodně bodů a je potřeba je zarazit,“ usmívá se.

Václav Pilař dohání po dlouhé přestávce fyzickou kondici. „Hodně se na to v tréninku soustředím. Nejde to samozřejmě tak rychle, ale už je to určitě lepší než v prvním zápase na Spartě,“ říká. Důležité je, aby koleno vydrželo zvyšující se zátěž.

„Zatím si nestěžuji, s kolenem jsem na tom dobře. Jsem rád, že mi koleno dovoluje trénovat i hrát,“ pochvaluje si bývalý reprezentant, který bude stejně jako jeho spoluhráči spoléhat dnes na diváky. „Chtěl bych je ujistit, že v boji o titul nenív našich hlavách nic ztraceno. Musíme vyhrát a dostat Slavii pod tlak,“ dodává Václav Pilař.

Ilustrační foto
Bečka: Chceme se divákům omluvit vítězstvím