Domácí tým Horní Břízy se také střelecky činil, ale zaznamenal branky pouze čtyři.

Vývoj zápasu poznamenaly dva rychlé góly Dynama ze samotného úvodu zápasu. Během prvních čtyř minut vedlo Dynamo v Horní Bříze už 2:0. „V úvodu jsme totálně zaspali. Soupeř byl běhavější a my jsme ze začátku nestíhali držet krok," konstatoval trenér Horní Břízy Josef Michálek. Dynamo přidalo do poločasu gól na 3:0. „Postupně jsme se zlepšovali, nastřelili jsme i tyč. Ovšem góly dávali hosté. Také jejich brankář vychytal několik našich příležitostí," popisoval kouč Horní Břízy.

Ve druhém poločase se s góly roztrhl pytel a obrany jako kdyby přestaly existovat. „Je pravda, že ve druhém poločase se začal hrát otevřený útočný fotbal. Moc se nebránilo," uvědomuje si trenér Michálek. Vždyť ve druhém poločase každý z týmů vstřelil čtyři branky.

V duelu se v barvách Horní Břízy blýskly svým výkonem dvě jarní posily. „Velmi mne potěšil výkon Tobrmana a mladého Čermáka. Oba dva k nám přišli na jarní část a hráli velmi dobře," našel pozitiva na nevydařeném zápase hornobřízský trenér.

Dynamo ZČE si nejen upevnilo pozici na čele tabulky, ale především zaznamenalo první vítězství v jarní části.

Blýská se plzeňskému týmu na lepší časy?

„Určitě bych výhru nepřeceňoval. Domácí proti nám zvolili menší hřiště na umělé trávě. Ovšem nám se na tomto povrchu velmi dařilo v zimní přípravě. Nastříleli jsme několikrát šest branek v zápase, takže teď jsme jen pokračovali v našem příjemném zvyku," usmíval se trenér Dynama ZČE Petr Kural.

Střípky z 18. kola

Vejprnice zvládly zápas na půdě Zruče. Duel rozhodla branka z pokutového kopu. Sešívaní zvítězili na hřišti Zruče 1:0.

Horšovskému Týnu se povedl dokonalý obrat v důležitém souboji s Černicemi. Po poločase domácí tým prohrával 0:2, třemi góly ale zápas zvrátil na svou stranu.

Přeštice překvapivě zvítězily na hřišti Rozvadova a vítězstvím 2:0 udělaly rázný krok k záchraně.

Rokycany B nepříjemně potrápily Koloveč. Mladý rokycanský tým nakonec favoritovi podlehl 2:4.