V následném ligovém zápase s Duklou ho kouč Vrba raději nechal odpočívat a potom slovenskému stoperovi přišla vhod reprezentační přestávka. „Cítím se fit a moc se těším na sobotní zápas proti Spartě," říká Marián Čišovský.

Pro týmy v české lize jsou zápasy proti Spartě prestižní záležitostí. Jak tento důležitý a divácky atraktivní souboj se Spartou vnímá slovenský fotbalista?
Naprosto stejně. Já jsem se za tu dobu, co jsem ve Viktorii, už dostatečně nadýchal plzeňské atmosféry, takže ta rivalita vůči Spartě už ve mně je. Moc se na zápas těším a chci Spartu porazit.

Sparta v útočné fázi nejvíce spoléhá na střelce Kweukeho. Hrozí od něj největší nebezpečí?
Ano, ale není sám. V poslední době se k němu přidal i Kadlec, nastřílel nějaké branky a dostal se až do reprezentace. Je to velmi nebezpečné duo útočníků. Ale není to jen o nich, musíme se na Spartu připravit komplexně.

Vybaví se vám více nějaký zápas se Spartou?
Já vlastně v dresu Viktorie nastoupil proti Spartě ve dvou zápasech. První vloni na podzim byl neúspěšný, prohráli jsme 0:2, a druhý na jaře na Spartě se nám vydařil, vyhráli jsme 3:1. Raději samozřejmě vzpomínám na ten druhý. Podobný způsob hry by na Spartu mohl platit i v sobotu.

Utkání bylo osm dní dopředu vyprodáno. Bude to pro vás o to větší motivace pražskou Spartu porazit?
Každý zápas v Doosan Areně je skvělá atmosféra a opravdu se vyplatí pro ty lidi hrát, protože cítíme, že máme jejich důvěru. A když Spartu porazíme, bude to o to příjemnější pro nás i pro diváky.