Malár přišel na západ Čech z celku 1. FC Slovácko už vloni v průběhu podzimu s pověstí kanonýra, ale v novém klubu se ne a ne trefit. Až včera střeleckou smůlu v červeno modrých barvách Viktorie prolomil. Naběhl si před brankou na prudký centr Ference Rótha a poslal míč za Zlámalova záda.

„Vždycky se snažím uzavírat naše útoky z levé strany tím, že si z pravé strany naběhnu před branku. Ferenc mě tam krásně našel a potom už nebylo těžké poslat míč zblízka do odkryté brány,“ děkuje svému spoluhráči za asistenci.

Zkušený útočník odehrál první poločas v útoku, ale po přestávce se přesunul na pravý kraj středové řady. „Měl jsem tam více prostoru než v záloze. A když jsem dal gól, soupeř prostor ještě více odkryl. Mohli jsme z brejků přidat ještě další branky,“ míní Malár.

První gól v dresu Viktorie bude střelce i něco stát. „Ještě nevím kolik, ale v kabině je vypsaná taxa za první gól. Navíc jsem ho dal Zlínu, mužstvu, kde jsem také působil. Takže do kabiny určitě něco přinesu,“ usmíval se spokojeně šťastný střelec.

Malárův gól byl klíčovým okamžikem zápasu, do té doby se Plzeňané nedokázali prosadit. „Celý týden jsme si říkali, že musíme hrát proti Zlínu trpělivě, ale nedařilo se nám. Na kopačky se vkrádala nervozita, kazili jsme přihrávky,“ přiznává autor prvního gólu Plzně. „Navíc jsme měli velké štěstí, znovu nás podržel brankář Michal Daněk,“ chválí Vladimír Malár golmana Viktorie.