Takovou bilanci z hlavy hned tak nevymažete. I proto bude mít pondělní ligové utkání na severu Čech pro útočníka Viktorie Plzeň Aidina Mahmutovoiče pikantní příchuť.

Zvláštní pocity prý ale z důležitého duelu 24. kola I. fotbalové ligy rychlý a důrazný forvard nemá.

„To se prostě ve fotbale stává, že přestoupíte z jednoho klubu do druhého. Teď hraji za Plzeň a v Teplicích se budu snažit pomoci týmu, abychom tam vyhráli. Bude to těžký zápas, ale já věřím, že ho dokážeme zvládnout," říká fotbalista Viktorie, který šestého dubna oslavil devětadvacáté narozeniny.

V Teplicích hrál ještě vloni na podzim a za několik sezon ve žlutomodrých barvách si tam získal spoustu kamarádů a přátel. Proběhlo tradiční vzájemné hecování?

„Nechal jsem to v klidu, klukům jsem nepsal před pohárovými zápas ani teď před ligovým utkáním," připomíná Mahmutovič, že oba soupeři se utkávají už potřetí během dvanácti dnů.

Ozvali se naopak jeho bývalí spoluhráči z Teplic? „Něco málo proběhlo. Já klukům ale napíši, až je v pondělí porazíme," směje se rodák z bosenského Doboje.

Z toho, že by ho tepličtí diváci mohli jako soupeře vypískat, obavy nemá.

„Nevím proč. Myslím si, že jsem v Teplicích za ta léta odvedl dobrou práci. S fanoušky jsem za celou dobu působení v Teplicích neměl žádný problém, rád na ně vzpomínám," vzkazuje na sever Čech.

Mahmutovič v pohárové odvetě proti Teplicím nastoupil na poslední čtvrthodinu zápasu, který dospěl do penaltového rozstřelu.
Bosenský útočník ale spolu s Františkem Rajtoralem pokutový kop neproměnili a plzeňská Viktoria v poháru skončila. „Neproměněná penalta mě moc mrzí, ale už s tím nic neudělám," dodává Aidin Mahmutovič.