Posuďte sami. Dvouhodinový odvetný zápas Evropské ligy mistrů v Gelsenkirchenu proti Schalke včetně prodloužení, celý nedělní zápas Gambrinus ligy proti Dukle Praha a středeční mezistátní duel v Dublinu proti Irsku.

A to ho ještě zítra čeká velice důležitý ligový souboj v Praze na Letné proti vedoucí Spartě. „Teď, necelý den po utkání, vše ještě cítím, ale do soboty zbývají dva dny. Věřím, že se dám do kupy a budu fit,“ sliboval včera osmadvacetiletý obránce západočeského klubu.

V utkání v Dublinu patřil k nejlepším hráčům české reprezentace, kam se vrátil přesně po roce. Možná i proto začal opatrně, nechtěl riskovat, aby si návrat do národního týmu zbytečně nepokazil.

„Chvíli mi trvalo, než jsem se rozkoukal. Chtěl jsem získat půdu pod nohama, ale pak to bylo lepší a lepší. Něco jsem za poslední rok přece jen odehrál,“ líčil Limberský, který si svým výkonem řekl důrazně o nominaci do kádru české reprezentace pro Euro. Při zápase ale na to prý nemyslel.

„Kdybych si to dával do hlavy, jen by mě to svazovalo. Jestli jsem si o nominaci řekl, je věc trenéra, na kterém nechám i konečnou nominaci,“ řekl po zápase v Dublinu plzeňský zadák.

Limberský si je vědom, že o tom, zda si na Euru zahraje, rozhodnou především jeho výkony v jarní části ligové soutěže. „Udělám všechno, aby si mě trenér na konci sezony zase všiml. Pro každého, kdo má nějakou šanci bojovat o mistrovství, je snem tam jet. A já nejsem žádnou výjimkou,“ přiznal Limberský.

Své myšlenky ale teď obrací k zítřejšímu utkání na Letné. Pokud v něm Viktoria vyhraje, sníží náskok Sparty na šest bodů a bude zpátky ve hře o mistrovský titul.

„Čeká nás hodně těžký zápas,“ je si vědom Limberský. „Myslím si však, že teď jsme na tom dobře jak psychicky, tak i po herní stránce. Navíc mám zprávy, že by na Spartu měla dorazit i spousta našich fanoušků, takže bude super atmosféra a já doufám, že se šťastným koncem pro nás,“ přeje si světlovlasý obránce Viktorie.

Plzeň má Spartě co oplácet, na podzim doma prohrála 0:2 a obě branky Pražanů zařídil obrovitý forvard Letenských Kweuke.

„Je silný na míči, má dobrou koncovku hlavou. Určitě si na něj budeme muset dávat větší pozor. Věřím, že ho naši stopeři uskákají a že tentokrát budeme úspěšnější my než Sparta,“ je přesvědčený David Limberský.

Zítřejší utkání Gambrinus ligy v Praze na Letné začíná v 18.20 hodin a přímým přenosem ho vysílá ČT4.