Od pondělí se už ale kapitán fotbalistů Viktorie Plzeň David Limberský se svými spoluhráči znovu zapojil do tréninkového procesu a připravuje se na důležitý nedělní ligový zápas v Praze s Duklou.

„Ještě nejsme stoprocentně fit, ta nemoc nám vzala dost síly. Máme ale týden na to, abychom se dali do kupy. To je, myslím, dostatek času. V neděli chceme Duklu porazit," říká odhodlaně David Limberský.

Virové onemocnění postihlo většinu týmu, kapitán Viktorie se ve své kariéře s něčím podobným dosud nesetkal.

„V takovém rozsahu určitě ne. Bylo to poprvé a určitě to není nic dobrého, protože nás to vyvedlo z tempa, oslabilo nám to imunitní systém a také fyzičku. Bude těžké se do toho dostat, ale věřím, že to zvládneme a na Duklu budeme nachystaní tak, jako před nemocí," přeje si Limberský.

V průběhu léčby se snažil co nejvíce odpočívat. „Ležel jsem v posteli, bral hodně vitaminů a snažil se co nejvíc spát," vypráví. V telefonickém kontaktu se spoluhráči nebyl. „Myslí si, že jsme toho každý měl dost," říká.

Čas si krátil sledováním filmů. „Za těch pár dnů jsem jich zhlédl opravdu dost," usmívá se reprezentační zadák.

Hodně také sledoval víkendové zápasy první fotbalové ligy.

„Viděl jsem snad všechna utkání devatenáctého kola. Bavilo mě to, o výsledcích a hře všech soupeřů mám dokonalý přehled," dodává David Limberský.