„Teplice byly v první půli lepší, ztráceli jsme spoustu míčů. Ve druhé půli jsme se herně zvedli, měli jsme šance, ale pak jsme nedali penaltu a naopak inkasovali gól," smutnil obránce Plzně.

Jak se vyvíjelo rozhodování
o tom, kdo půjde na penaltu?
Byl jsem mezi hráči určenými na penaltu, ale nejvíce se rozhodovalo mezi Pavlem Horváthem a Markem Bakošem. Baky si věřil, bohužel ji nedal. Nedali ji ale i lepší fotbalisté. Stalo se to však podruhé a opět nás to stálo body.

Viktoria vyhrála v posledních pěti zápasech v lize jediný. Jaká je z toho podle vás cesta ven?
Je to v nás hráčích. Je málo bojovnosti, snažíme se hrát hezky, ale už to moc hezké není. Musíme jít znovu od začátku, odrazit se od dobré defenzivy. A když budeme dobře bránit, můžeme pak něco vymyslet i směrem dopředu. Každý nás chce rozkopat a zatím to na nás stačí.

V Teplicích přišlo na zápas 
s Viktorií 16 tisíc diváků. Co jste říkal atmosféře zápasu?
Byla fantastická, to je pak radost před takovou atmosférou hrát. Škoda pro Teplice, že to je jednou za deset let.

Neprojevilo se na hře týmu rozebírání zápasu Ligy mistrů 
v Mnichově v médiích?
To nevím, já osobně to nečetl. Vím o tom, že jsme například nevystřelili na branku, ale to, co se pak objevilo v novinách, to šlo kolem mě. Na druhou stranu samozřejmě víme, že náš poslední měsíc není ideální a znovu opakuji, že se budeme snažit najít rychle cestu, jak z toho ven. A jedno z toho je, že je třeba daleko větší bojovnost celého týmu.

Mohlo koncentraci mužstva narušit i to, co se dělo kolem trenéra Vrby a jeho možného odchodu k reprezentaci?
Myslím si, že ne. Vedení klubu dalo jasně najevo, že trenéra nepustí a pro nás je to uzavřená záležitost. Určitě bych nehledal chybu v nějakých mediálních přestřelkách. My se snažíme médiím vyhýbat, protože tušíme, co se v nich může psát, a zbytečně by nám to vlezlo do hlavy. Každému radím, aby to nečetl.

Je to teď pro vás zatím nejsložitější období?
Neřekl bych, že je nejtěžší. Ano, je to složitější období. My bychom teď měli jezdit po zadku a místo toho hrajeme spíše takový pohodlný fotbal. A to nás teď poslední měsíc stojí v lize body.