Tři zápasy, osm bodů – taková je podzimní bilance svěřenců nestárnoucího kouče Jaromíra Myslivečka.

V utkání šestého kola krajského přeboru smetl plzeňský uragán Přeštice, což zaskočilo i zkušeného trenéra. „Dát tři góly Přešticím je pro nás trošičku šok," kvitoval hladkou výhru Jaromír Mysliveček.

Výsledek vypadá jednoznačně, čím jste si podle vás výhru zasloužili?
Věděli jsme, že nás čeká velice silný soupeř. Dát Přešticím tři góly je pro nás trošičku šok, ale musím pochválit kluky za důraz a nasazení, které předvedli. Hosté se k výraznějším šancím nedostali.

Připravoval jste své mužstvo speciálně na Přeštice?
Snažili jsme se hrát na brejky, navíc se nám brilantně dařily standardní situace. Důležitým faktorem bylo zařazení Michala Peroutky do útoku. Hrál „štít" a vyrovnal se zkušenostmi Uzlíkovi.

Tenhle tah vám vyšel náramně, vždyť Peroutka rozhodl zápas.
Známe se už dlouho. Z áčka odešel z důvodu pracovní vytíženosti, před zápasem jsem ho však požádal a on nastoupil. Jsem šťastný, že duel odehrál s chutí a výborně zaskočil za Žáka s Faistem.

Skalpem Přeštic jste udrželi domácí neporazitelnost, ceníte si této skutečnosti?
Je pozitivní, že jsme na Lopatárně dosud neprohráli, i když občas to bylo se štěstím. Hned ve druhém kole jsme třeba sehráli zápas, který se zřejmě už nebude opakovat. V derby s Bolevcem jsme prohrávali už 1:4, přesto jsme srovnali a slavili výhru po penaltách. A větší výzvy nás teprve čekají.

Máte na mysli třeba Koloveč, která k vám zavítá za čtrnáct dní?
Na souboj s úřadujícím mistrem se těším. Na jaře jsme s Kolovčí sehráli solidní bitvu, a když předvedeme houževnatost jako proti Přešticím, stát se může cokoliv. Koloveč však přijede v roli favorita.

Martin Šiška