Na hřišti v Luční ulici se staronovému trenérovi Pavlu Vrbovi hlásily všechny tři posily Diego Živulič, Jakub Řezníček a Daniel Kolář.

Kouč Vrba překypoval dobrou náladou a původně ohlášený 15minutový trénink přístupný pro média prodloužil. „Abyste viděli, že nejsem nevstřícný k novinářům, tak můžete zůstat na celý trénink," řekl v Luční ulici novinářům.

Do přípravy nastoupili fotbalisté mládežnických výběrů Viktorie Filip Vacovský Matyáš Šampalík, Jonáš Vais a Lukáš Pfeifer, navrátilci z hostování Miloš Kratochvíl (Senica) a Jan Suchan (Příbram).

Lucie Kupilíková, kapitánka futsalového týmu SK Interobal Plzeň
Bojovnice Lucie. Milovaný fotbal jí nevzala ani těžká nemoc

S týmem se připravují i Tomáš Poznar, Andreas Ivanschitz a Martin Zeman, o jejichž odchodu z Plzně spekulovala některá média. Naopak chyběl mladý středopolař Michal Hlavatý, kterého Viktoria poslala na hostování do druholigového Sokolova.

Reprezentanti Patrik Hrošovský, Michael Krmenčík, Jan Kopic a Tomáš Hořava se do tréninkového procesu zapojí později. Brankář Matúš Kozáčik je po artroskopické operaci kolene a zatím pouze rehabilituje a připravuje se individuálně.

V pátek čekají vicemistra uplynulé sezony funkční testy. Letní přípravu zpestří osm přátelských zápasů, z toho tři na soustředění v Rakousku. Jako první prověří Viktorii ve středu 21. června stále divizní Rokycany a o tři dny později nováček divize Petřín Plzeň. Obě střetnutí se hrají na půdě soupeřů Viktorie.