Užili si právem oslavy titulu, ale liga ještě nekončí. Fotbalisté FC Viktorie Plzeň si dnes v předpoledním kole první ligy zahrají v Ďolíčku proti domácím Bohemians 1905.

„Oslavy jsme si užili všichni. Myslím si, že jsme si zasloužili trochu se pobavit," říká kouč čerstvého mistra Miroslav Koubek, který k oslavám přistoupil s rozvahou.

„Zvolil jsem rozumnou míru a v průběhu noci jsem po anglicku zmizel," usmívá se muž, který bude pod třetím titulem v historii klubu navždy zapsán výrazným písmem.

A jak ho manželka přivítala s čerstvým tetováním na ruce, které si nechal udělat hned po po zápase s Jihlavou, jenž rozhodl o titulu?

„Já o té sázce, že když získáme titul, nechám si vytetovat malý nápis na ruku, manželce dopředu řekl, aby pak nebyla v takovém šoku," směje se.

„Mám památku a hlavně jsme se tomu doma zasmáli," dává k dobru plzeňský trenér.

Bezprostřední oslavy titulu jsou ale u konce a už dnes čeká Viktorii předposlední ligový zápas v Praze proti Bohemians 1905.
Příprava byla samozřejmě kvůli oslavám kratší než obvykle, navíc prodleva mezi zápasy byla jen pět dnů.

„Na to, abychom dostali tým opět do slušné herní a tělesné kondice, jsme měli tři dny," připomíná kouč.

Trenér Viktorie připustil, že k sestavě může dojít ke změnám. „To mohu potvrdit, může se to týkat dvou tří hráčů, kteří nedostávají tolik prostoru," potvrdil Koubek.

„Nechci to ale definitivně potvrzovat, rozhodneme se až těsně před zápasem podle aktuálního stavu," doplnil trenér.

A jak vidí trenér Viktorie dnešní zápas proti Bohemains, kteří se rovněž v minulém kole v lize definitivně zachránili?

„Bude to náročné, nikdy to tam nebylo lehké. Bohemians budou navíc chtít uspět proti mistrům ligy," dodává kouč.

Utkání v Ďolíčku začíná dnes od 17.15 hodin.¨

Kovařík: Věřím, že 
v Ďolíčku vyhrajeme

Na jaře hraje ve výborné formě, usadil se pevně v základní sestavě a v pondělí získal v dresu Viktorie už svůj druhý titul. Však si také záložník Jan Kovařík následné oslavy náležitě užil.

„Bylo velmi příjemné vyhrát ligu dvě kola před koncem. Takhle brzy se to Viktorce u předchozích dvou titulů nepodařilo," připomíná Jan Kovařík, jehož nebezpečná levačka straší obránce i gólmany soupeře.

Spontánní oslavy, které propukly hned po závěrečném hvizdu utkání s Jihlavou, mu zůstanou navždy v paměti. „I vzhledem k okolnostem, které nastaly, to byl pro mě velice emotivní zážitek," přiznává.

Po oslavách nastal opět standardní režim, který Viktoria završí dnešním duelem s Bohemians. „Nebude to lehký zápas. Bohemce se daří, pohybuje se uprostřed tabulky a navíc hraje doma," upozorňuje záložník Viktorie.

Oba týmy mohou hrát v klidu. „Mohlo by to uvolněnější, ale já věřím, že předvedeme dobrý fotbal a vyhrajeme," dodává Kovařík.