Čtvrteční večerní fotbalový koncert Viktorie na stadionu ve Štruncových sadech dirigoval záložník Michal Ďuriš, který vstřelil v prvním poločase hattrick.

Viktoria vtrhla do zápasu jako uragán. A už ve druhé minutě vyprodaná Dossan Arena bouřila.

Po pravé straně utekl Ďuriš a jeho střílený centr tečoval do vlastní branky stoper Sadlok. Sudí ale přiznali gól plzeňskému záložníkovi.

O deset minut později se už Ďuriš zapsal do listiny střelců podruhé. Naběhl si v šestnáctce na přihrávku Daridy a ostře vypálil. První jeho ránu obrana hostí ještě odvrátila, ale odražený balon poslal slovenský záložník nezadržitelně do sítě.

Viktoria vedla o dvě branky a naděje druhého celku polské ligy na postup se po dvanácti minutách hry rozplynuly jako pára nad hrncem.

Na konci první půlhodiny hry vybuchly tribuny nadšením potřetí. A znovu u toho byl Ďuriš, který hrál velký zápas. Po učebnicové kombinaci uvnitř šestnáctky mu přihrál Fillo a Ďuriš prudkou přízemní střelou nezadržitelně skóroval. Ďuriš tak dosáhl čistého hattricku.

Až ve 34. minutě se vyložené šance dočkali hosté, Piech ale po zmatku v plzeňské obraně z pěti metrů netrefil prázdnou branku.

Večer kanonýra Ďuriše mohl mít gólové pokračování už v úvodu druhé půle. Autor tří gólů Viktorie se protáhl v šestnáctce hostů až před brankáře Peškoviče, jenže mířil těsně vedle.

Na branku Peškoviče se valil jeden útok za druhým a plzeňský kotel skandoval: Dejte jim bůra!

Přání tribun vyšel vstříc Bakoš, který se vrátil do evropských pohárů po třízápasovém trestu. Slovenský forvard překonal hlavou gólmana po rozehraném rohovém kopu a parádním obloučku Horvátha na zadní tyč.

Trenér Vrba šetřil v závěru zápasu opory, ze hřiště odešli postupně Fillo, Limberský a kapitán Horváth.

A střídající Hanousek vyplnil přání tribun a tři minuty před koncem vstřelil pátý gól. Polský tým si odvezl bůra!

Plzeň – Chorzów 5:0.

Poločas: 3:0. Branky: 2.,12. a28. Ďuriš, 54. Bakoš, 87. Hanousek. Rozhodčí: Jug – Kopej, Rojko. ŽK: Štípek – Lisowski. Diváci: 11651.

Plzeň: Bolek – Rajtoral, Ševinský, Procházka, Limberský (71. Řezník) – Horváth (75. Hanousek), Darida – Ďuriš, Kolář, Fillo (59. Štípek) – Bakoš. Trenér: Vrba.

Chorzów: Peškovič – Djokič, Savarczyk, Sadlok, Syndrowski – Panka, Malinowski – Lisowski (80. Lewczuk), Jankowski (64. Janoszka), Zienczuk – Piech (77. Kuswik). Trenér: Fornalik.