Na jednu gólovou šanci nahrál a ve druhé se ocitl sám, gól z toho ani v jednom případě nebyl. Viktoria tentokrát nechala body na Julisce.

Trenér Viktorie Miroslav Koubek po utkání s Duklou prohlásil, že to byl zápas, ve kterém by jeho tým nejspíš nedal gól, ani kdyby se hrálo do půlnoci.

„To si nemyslím. Podle mne, kdybychom si vytvořili o jednu dvě šance navíc, tak bychom ten gól dali," míní Daniel Kolář.

O výsledku rozhodla produktivita v koncovce. Zatímco Plzeň ze sedmi vyložených šancí včetně penalty neproměnila jedinou, Dukle ke vstřelení vítězné branky stačily dvě šance.

„Ano, Dukla moc příležitostí neměla, ale tak to prostě někdy ve fotbale je. Někdy se stane, že do čeho kopnete, to tam spadne. My jsme mužstvo, které si v zápase vytvoří hodně šancí, ale většinou je všechny neproměníme," říká reprezentační záložník.

Až na selhání v koncovce podala podle něj Viktorie dobrý výkon. „Po tolika neproměněných šancích jsme bohužel dostali gól, a to na nás zanechalo stopu," míní.

Sám měl v prvním poločase na kopačce gól, když se ocitl před gólmanem Radou, hrdinou zápasu, který reflexivním zákrokem obrovskou příležitost plzeňské opory zmařil.

„Měl jsem to trefit více doleva. Čekal jsem do poslední chvíle, jak balon odskočí, a snažil se trefit bránu. Tu jsem trefil, ale i s Radou," lituje.

Kolář si nemyslí, že by výkon týmu poznamenal příchod pěti nových hráčů do základní sestavy. „Všichni podali dobrý výkon a ukázali, že jsou v Plzni právem," říká.

Věřil Daniel Kolář, že i po neproměněné penaltě může jeho tým ještě vyrovnat? „Spíše jsem si říkal, že je škoda, že jsme ji nedali, protože jsem myslel na to, že bychom zápas mohli ještě vyhrát," mrzelo záložníka Plzně.

Může porážka s Duklou ovlivnit atmosféru v týmu před středeční odvetou kvalifikace Ligy mistrů? „To se teprve uvidí, to je teď těžké soudit. Při vší úctě k Dukle nás ale čeká mnohem těžší soupeř," tuší Kolář.