„Slovácko v této sezoně už dokázalo, že je zejména v domácím prostředí velmi silné. Podle mne nás čeká přinejmenším stejně těžké utkání jako v minulém kole na hřišti Mladé Boleslavi," domnívá se Daniel Kolář.

Pro českého reprezentanta v dresu Viktorie nejsou výborné výkony i výsledky Moravanů z úvodu sezony, například vysoká vítězství nad Teplicemi (4:0) a nad pražskou Duklou (5:1), překvapením.

„Mají výborného trenéra, jenž ví, které hráče vybrat a jak správně poskládat mužstvo. Navíc už s týmem pracuje delší dobu a to se teď projevuje," vysvětluje si Kolář kvalitní výkony Slovácka v aktuální sezoně.

Plzeň jede v lize podruhé za sebou na hřiště soupeře, ale záložník Viktorie v tom žádný problém nevidí.

„Samozřejmě víme, že doma jsme silní, ale pokud se chceme pohybovat ve špičce ligy nebo ji vyhrát, tak musíme sbírat body i na hřištích soupeřů. Na mne osobně skutečnost, jestli hrajeme doma, nebo venku, nemá žádný vliv," říká.

Slovácko nastřílelo po Viktorii nejvíce branek, dvaadvacet, ale Daniel Kolář žádnou ofenzivní smršť od domácích fotbalistů dnes večer nečeká.

„Myslím si, že domácí s námi nebudou hrát otevřený fotbal, stejně jako žádný jiný tým v naší lize. Spíše budou čekat na naši chybu a spoléhat na brejky," míní.

Viktoria včera k zápasu do Uherského Hradiště odcestovala nezvykle vlakem. „Už jednou jsem s reprezentací vlakem na utkání jel. Je to v pohodě," usmívá se Dan Kolář.