„Jsme rádi za tohle vítězství. Hradec podal velmi dobrý výkon," prohlásil těsně po zápase střelec první branky utkání Daniel Kolář.

Zkušený středopolař byl včera v duelu proti zachraňujícímu se Hradci Králové důležitým hráčem. Na druhý gól přihrál Daniel Kolář pohotovou narážečkou Vaňkovi a byl i u třetí rozhodující branky. Odebral míč soupeři, posunul ho Janu Kovaříkovi a z jeho centru pak Rajtoral vstřelil vítězný gól.

Plzeň musela o tři body bojovat s vypětím všech sil až do posledních vteřin zápasu.

„Nečekal jsem, že to bude lehký zápas. Stejně tak si myslím, že nebudeme každému soupeři dávat šest gólů jako minule Českým Budějovicím. Hradec byl na nás evidentně lépe připraven než před týdnem České Budějovice. Stejně jsme mu ale dali tři góly a vyhráli," cení si záložník Plzně.

Hradec měl podle něj navrch především v agresivitě, díky které pak byl úspěšnější v osobních soubojích. „Ano, tohle byl zápas, ve které jsme hodně osobních soubojů prohrávali a soupeř se tím dostával do hry," míní.

Hře Viktorie také chyběla přesnější finální fáze.

„Dostávali jsme se s míčem, téměř až k brankové čáře, ale nedokázali jsme odtud odcentrovat před branku. Chyběla nám finální přihrávka," přiznal.

Výhrou na východě Čech se Viktoria Plzeň vzdálila v tabulce druhé pražské Spartě na tři body.

„Je to důležité, ale zdaleka ne rozhodující. Vítězství v žádném případě nepřeceňuji. Do konce soutěže je ještě hodně daleko, tohle zatím nehraje žádnou roli. Vždyť vedeme ligu jen o tři body," dodal s lehkým úsměvem na rtech Daniel Kolář.