Ještě ve středu sledoval trenér Boris Kočí v Plzni utkání ČFL mezi béčkem Viktorie a Kolínem. To ještě byl koučem druholigového Baníku Sokolov. Ve čtvrtek dopoledne ho ale představenstvo klubu z funkce odvolalo. Trénink vedl už jeho asistent Matejka.

„Zaskočilo mě to,“ říká na rovinu trenér, který do Sokolova přišel v létě z pražské Sparty. V minulosti působil na západě Čech také ve Viktorii Plzeň a v Rokycanech. „Očekával jsem, že mně vedení dá ´nůž na krk´.“

Co tím máte na mysli?

Věděl jsem, že po sobotní domácí remíze 1:1 s předposledním Třincem nemohl být nikdo spokojen. Ale čekal jsem, že dostanu za úkol získat ze dvou příštích zápasů šest bodů, nebo alespoň čtyři. Jsem přesvědčen, že ultimátum by mužstvo vyburcovalo a cíle bychom dosáhli. Jenže já tu šanci už nedostal.

Po šestém místě v minulé sezoně se ale není vedení klubu co divit, že s dvanáctým místem není spokojeno. Čtyři góly v sedmi zápasech, to je slabá bilance, souhlasíte?

To je pravda. Defenzivu jsme zvládli, koncovku ale ne. Oproti jaru nám chyběly góly Saláka a Gáby. Mužstvo nemělo koncového hráče, který by zužitkoval dobrou práci týmu. Dát o dva tři góly více, situace by byla úplně jiná.

Vedení klubu vám také vytýká nedostatečné nasazení hráčů v utkáních. Co na to říkáte?

S tím nemohu souhlasit. Zejména venku jsme odehráli dobré zápasy, třeba na Slovácku, kde nám chybělo jen štěstí.

Jaké bylo loučení s hráči?

Všechno proběhlo dost rychle, někteří mně ještě potom posílali esemesky, že je moje odvolání překvapilo.

Jak budete na angažmá v Sokolově vzpomínat?

Určitě bez stopy hořkosti, Baníku jsem vděčný, že mi dal šanci. Odvolání k profesi trenéra patří, musí s ním počítat.

Co teď budete dělat? Nezanevřete na čas na fotbal?

Budu odpočívat, těším se, až půjdu na chalupě na houby. A na fotbal budu chodit, určitě přijedu na zápas i do Sokolova, abych viděl, jak změna mužstvu prospěla.