V sobotním duelu 11. kola třetí nejvyšší domácí soutěže zavítají fotbalisté Tachova na půdu Hořovicka.

Tachov, který v minulém kole slavil cenný skalp královehradecké Olympie, by rád získal nějaké body i na hřišti šestnáctého celku vyrovnané soutěže.

„V Hořovicku bychom chtěli navázat na dobrý výkon z posledního utkání proti Hradci Králové. Soupeř je sice až šestnáctý, ale letošní sezona je nesmírně vyrovnaná. Stačí vyhrát dva zápasy v řadě a hned se můžete posunout v tabulce o několik míst nahoru a naopak," zamýšlí se tachovský trenér Pavel Vaigl.

Zkušený kouč očekává náročné utkání a ví, že soupeř rozhodně nedá jeho týmu nic zadarmo.

„V Hořovicku je to vždycky těžké. Oni jsou doma nesmírně silní a body se odsud nevozí lehce," má jasno tachovský lodivod.

Druhý třetiligový zástupce Plzeňského kraje z Domažlic jede do fotbalového chrámu velmi silného Převýšova. Svěřenci trenéra Radka Kronďáka se pokusí navázat na skvělý výkon z utkání proti rezervě Taborska, kterou Jiskra doma rozstřílela vysoko 7:0.

Jedenáctým kolem o víkendu pokračuje také divizní skupina A. Klatovy čeká po dvou nevydařených zápasech vypjatý souboj na hřišti Jankova, který si před týdnem odvezl nečekaný a velmi cenný bod z Prahy z klání proti místní Aritmě.

„Soutěž je letos velmi vyrovnaná. Myslím si, že každý tým může porazit kohokoliv. Soupeř má podle mého názoru podobné kvality jako naši hráči. Proto očekávám vyrovnaný zápas. My jsme dvě poslední utkání výsledkově nezvládli, a tak bychom už potřebovali zase bodovat," říká mladý klatovský kormidelník Martin Lepeška (na snímku).

V dalších zápasech fotbalové divize hostí Doubravka pražskou Aritmu a Sušice favorizované Karlovy Vary. Fotbalisté Rokycan zajíždějí na půdu nováčka z Ostrova.

Kompletní porci zápasů nabídne o víkendu i nejvyšší krajská soutěž.

Zajímavé utkání mohou vidět diváci v Nýrsku, kam přijedou Přeštice. Tento souboj by se dal označit za bitvu trápících se týmů. Domácí nováček z posledních sedmi zápasů vyhrál pouze jednou. Hostující výběr v posledních třech duelech nezískal ani bod.

„Už bychom potřebovali nějaký povedený zápas, který by nás nastartoval k lepším zítřkům. S Přešticemi to ale bude nesmírně náročné. Vždyť oni jsou pravidelným účástníkem krajského přeboru. Nás bohužel trápí dlouhodobá zranění. Mimo je hned pět hráčů a vzhledem k našemu velmi úzkému kádru je to citelná ztráta," lituje trenér Nýrska Karel Kalivoda.

„K soupeři máme veliký respekt. Zároveň se ale necítíme předem poražení. Hrozně bych si přál, abychom už teď prolomili sérii porážek a potěšili naše diváky předvedenou hrou i nějakým bodovým ziskem," přeje si Karel Kalivoda.

Interesantní souboj těchto dvou trápících se celků začíná v Nýrsku zítra už v 11 hodin dopoledne.