Na pozici aktuálního lídra nejprestižnější soutěže v kraji se střídají tři týmy jako barvy na semaforu rušné křižovatky. Minulý týden vévodil pohraniční Rozvadov, teď už zase tým z jižního Plzeňska.

O tom, že si přeštičtí borci odvezou z horké půdy rokycanského béčka tři body, rozhodl hattrickem kanonýr Pavel Bešta.

„Pavel má tu vlastnost, že když má den a fotbal ho baví, dokáže rozhodovat zápasy. To ostatně potvrdil i v nedělním utkání v Rokycanech," chválí svého svěřence hrající trenér Přeštic Václav Uzlík.

„Pořád je ale fotbal kolektivní hra, i on je jeden z deseti hráčů v poli. Bez ostatních členů sestavy by sám branku nevstřelil," dodává zkušený kouč.

Je však pravdou, že se vedoucí tým tabulky může na svého mladého ostrostřelce v posledních zápasech spolehnout. Pět zápasů, osm gólů. To je Beštova bilance.

Celkově má hráč, který prošel mládežnickými kategoriemi Viktorie Plzeň, na svém kontě již 18 branek a na aktuálního krále střelců, sušického Miroslava Vrhela, ztrácí dva přesné zásahy.

Samotná výhra by přeštickým fotbalistům ale na první místo nestačila, pomohlo jim k tomu také zaváhání dvou největších konkurentů.

Zatímco Sušice získala z boje proti Chotíkovu alespoň dva body, výběr Rozvadova po prohře 0:1 odjel ze Lhoty s prázdnou. Trenér Václav Uzlík se ale soustředí výhradně na hru svého týmu bez ohledu na výsledky ostatních celků.

„Abych řekl pravdu, zápasy našich největších rivalů v honbě za celkovým vítězstvím moc nesleduji. Svých starostí máme dost, soustředíme se pouze na sebe. Je pořád na čem pracovat, v naší hře je stále dost nedostatků. Kdybychom nedělali chyby, byli bychom už dávno s velkým náskokem první," přemýšlí nahlas třiačtyřicetiletý Václav Uzlík.

Jeho slova dokládá fakt, že v nesmírně vyrovnaných soubojích krajské elity může porazit každý každého a zdánlivě papírový favorit nemá předem nic vyhrané.

„Sami jsme se o tom přesvědčili minulý týden, kdy jsme podlehli Holýšovu 1:2. Teď máme doma nováčka z Mýta a samozřejmě chceme vyhrát. Nesmíme ale soupeře podcenit. Budeme chtít hrát svoji hru a uvídíme, jak to nakonec dopadne," říká Václav Uzlík.

Po 22. kole jsou tedy na prvním místě Přeštice o skóre před Rozvadovem. Bod pozadu je exdivizní Sušice. Nejnižší dno tabulky opanuje i nadále Zruč.