Opakovanými výroky na toto téma v médiích si však v klubu zadělal na problémy a trenér Peter Hyballa ho vyřadil dočasně z týmu.

Původně na týden, nakonec šikovný levonohý forvard, který se netajil úmyslem změnit působiště, po dohodě s majitelem klubu Oszkárem Világima trenérem Hyballou tým DAC opouští a míří do Viktorie Plzeň.

Západočeský klub Pačindův příchod potvrdil. „Erik je zkušený hráč, který patřil k důležitým členům kádru Dunajské Stredy. Přesně zapadá do naší koncepce, kdy zde máme silnou česko-slovenskou osu týmu,“ komentoval příchod Pačindy generální manažer Viktorie Plzeň Adolf Šádek.

Odchovanec košického fotbalu, která má roční zkušenost z francouzské ligy v týmu Tours a na kontě čtyři reprezentační starty, podepsal v Plzni smlouvu na tři roky. Nastoupit za Viktorii může kvůli skončenému přestupnímu termínu až v lednu, ale už nyní se zapojí do tréninku. „Prošel jsem si stadion a zázemí a první pocity z Viktorky jsou fantastické. Vím, že stadion v Plzni bývá plný, moc se na skvělé fanoušky těším,“ uvedl Erik Pačinda.

V rámci projektu Viktoria do škol nakreslili školáci obrázky k Lize mistrů.
PODÍVEJTE SE: Děti kreslily obrázky k Lize mistrů, nejlepší vybrali hráči