Úlohu favorita zvládli s přehledem. Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili doma Příbram 4:0 a po dvou třetinách nejvyšší soutěže dál vládnou tabulce Synot ligy.

První poločas vyhráli svěřenci trenéra Karla Krejčího gólem Rajtorala, který nastoupil po dlouhé době na pravé straně zálohy.

Příbram mohla ještě do přestávky po zaváhání obrany Viktorie vyrovnat, ale Šabala sám před Kozáčikem naštěstí pro domácí netrefil branku.

S góly se pak roztrhl pytel ve druhém poločase. V úvodu utekl obraně Ďuriš a střelou mezi nohy brankáře Hrušky vstřelil svůj první jarní gól.

Potom předvedl stejně jako ve středu v pohárovém duelu s Olomoucí fotbalovou parádu Kovařík, který přidal z přímého kopu přes zeď do šibenice třetí gól Západočechů.

Po faulu Zápotočného v šestnáctce na Ďuriše zahrávala Plzeň penaltu, jenže slovenský kanonýr Viktorie mířil vedle.

Téměř deset tisíc fanoušků (9833) se čtvrté branky přece jen dočkalo, když se v 70. minutě trefil krásnou technickou střelou Hořava.

HLASY PO UTKÁNÍ

Karel Krejčí (trenér Viktorie): „Vyšel nám vstup do utkání, ale nějak výrazně jsme se do přestávky neprosazovali. V úvodu druhé části hry nám prospěl rychlý gól Ďuriše. Druhá půle už měla z naší strany takové parametry, se kterými jsem byl spokojen. Gólů mohlo být ještě více, ale doufám, že jsme si je nechali pro další zápasy. Jsem rád, že jsme vyhráli. Máme o další zápas méně a já už přemýšlím o příštím utkání s Bohemkou."

Michal Ďuriš (střelec druhé branky): „Jsem rád, že jsem se na jaře konečně trefil. Gólů mohlo být i více, ale jednou jsem trefil tyč a pak jsem nedal penaltu. Věřil jsem si na ni, bohužel jsem ji neproměnil. Co se týká penalt, nedaří se nám. Teď už asi přijde na řadu Matúš Kozáčik."

Pavel Tobiáš (trenér Příbrami): „Bylo to utkání rozdílných poločasů. V první půli jsme stačili rozkládat kombinační akce soupeře, měli jsme i dvě příležitosti, bohužel nám chyběli dva klíčoví ofenzivní hráči Pilík s Bednářem. V úvodu druhé půle se Plzeň nastartovala, kombinovala s velkou chutí a nastřílela nám další branky."

Viktoria Plzeň - 1. FK Příbram 4:0

Poločas: 1:0. Branky: 8. Rajtoral, 47. Ďuriš, 51. Kovařík, 70. Hořava. Rozhodčí: Orel - Nádvorník, Hock. ŽK: Chaluš, Šabala, Rezek (všichni Příbram). Diváci: 9833.

Plzeň: Kozáčik - Matějů, Baránek, Hubník, Limberský - Hořava, Hrošovský (82. Vaněk) - Rajtoral (82. Petržela), Kolář, Kovařík - Ďuriš (75. Holenda). Trenér: Krejčí.

Příbram: Hruška - Mudra, Chaluš, Zápotočný, Divíšek - Krameš (87. Kilián), Hnaníček (67. Moravec), Rezek, Tregler, Vošahlík (82. Brandner) - Šabala. Trenér: P. Tobiáš.