V kádru tohoto týmu každoročně dochází k velké obměně, změna ale nastala i na pozici hlavního trenéra. V jarní části úspěšného Pavla Horvátha po jeho odchodu do Sokolova vystřídal dosavadní kouč dorostu Jiří Kohout. Ten už dříve více než dva roky u juniorky působil v roli asistenta i hlavního trenéra.

V minulé sezoně dovedl trenér Kohout dorostence FC Viktorie U19 k bronzovým medailím.

„Velký rozdíl v trénování dorostu a juniorky nevidím, navíc většinu hráčů znám právě z týmu dorostenců,“ říká trenér Kohout, který měl na úvodním tréninku k dispozici sedmnáct hráčů.

„Řada hráčů je v současné době na zkouškách v jiných týmech, řeší se jejich další působení, proto konečný kádr pro juniorskou ligu není zdaleka jasný, lze očekávat ještě mnoho změn,“ ví kouč juniorky Viktorie.

Při svém působení u juniorského mužstva chce navázat na úspěšnou práci u dorostu.
„Chtěl bych praktikovat podobný styl hry, který nám v minulé sezoně přinesl úspěch,“ tvrdí Jiří Kohout.

V juniorské lize došlo před následující sezonou ke změně herního systému. Soutěž byla rozdělena na českou a moravskou skupinu.

„V té naší bude hrát v první fázi dvanáct mužstev a šest nejlepších postoupí do finálové skupiny, kde se bude hrát o titul. Tam chceme samozřejmě postoupit. Bude hodně záležet na tom, jak který tým k soutěži přistoupí, zda bude posilovat kádr například pendlujicími hráči z A mužstva,“ míní trenér Kohout.

Plzeňského kouče však kromě trénování juniorky Viktorie čekají i další úkoly – je totiž asistentem trenéra u reprezentace ČR U20.

„To je pro mě výzva, beru to jako ocenění své dosavadní trenérské práce. Doufám, že se mi podaří skloubit práci ve Viktorii i u reprezentace,“ věří Jiří Kohout.