Rozjeté to mají dobře. Fotbalisté Viktorie Plzeň porazili ve včerejším domácím utkání Juniorské ligy České Budějovice 3:1 a po dvou odehraných kolech mají na svém kontě plný počet šesti bodů. „Určitě jsme spokojeni, ale je to pořád pouze začátek sezony. Těžší zápasy teprve přijdou," zůstává nohama na zemi trenér Plzně Jiří Kohout.

Mladíci Viktorie s první vstřelenou brankou nijak dlouho neotáleli a už ve 3. minutě se ujali vedení, když pokutový kop proměnil Ondřej Ruml.

„Po levé straně se uvolnil Lukáš Provod a soupeř ho ve vápně srazil k zemi," popisuje situaci kouč Viktorie.

V prvním kole zajistil vítězství Plzně nad Bohemians 1905 gólem z penalty Provod, nyní se v důležitém momentu nemýlil jeho spoluhráč Ruml.

Své vedení navýšila na 2:0 Viktoria ve 27. minutě. Jiří Sedláček dobře napadal rozehrávku soupeře a využil zaváhání stopera. Vypíchl mu balon a samostatný únik proměnil," těší Kohouta.

Drobné komplikace přišly v 63. minutě, kdy budějovický Lukáš Bálek snížil na 1:2.

„Nastoupili za nás Lukáš Hejda a Jan Baránek z áčka a byli jsme domluveni, že odehrají hodinu. Potom jsem tedy musel udělat zásah do stoperské dvojice, na chvilku jsme vypadli z role a soupeři se povedla pěkná akce, kdy jsme si nepohlídali zadní tyč," viděl gólový moment Kohout.

Brzy ale domácí svému soupeři odskočili na 3:1, když se v 70. minutě trefil opět Sedláček. „Po rychlém útoku a centru dobře vyřešil situaci a tímto gólem zápas zlomil," dodal Jiří Kohout.