V chladném počasí se fanoušci určitě nenudili, viděli v duelu dvou týmů středu tabulky pět branek a řadu dalších šancí a nakonec i výhru domácích 3:2.

Svižný fotbal nabídly již úvodní minuty duelu. První branka na sebe nenechala dlouho čekat, ve 12. minutě ji umístěnou střelou k tyči vsítil Daniel Černý. Ve 32. minutě se opět radovali domácí: na přetažený centr Matěje Končala si naběhl Jakub Hamerník a hlavou překonal libereckého Bojčuka podruhé. Radost domácích ze vstřelené branky ještě nedozněla a Končal zvýšil již na 3:0. Až potom se ke slovu dostali hosté, jejich první vážnější příležitost zakončil přesnou trefou Drobílek. V samém závěru první části byl blízko gólovému zápisu domácí Veselinovič, ale na kluzkém terénu poslal míč mimo tyče.

Stejný hráč měl na kopačkách šanci v úvodu druhé části, ale i v tomto případě vyšel naprázdno. Kombinační hra domácích i ve druhé části slavila úspěch a hra se převážně odvíjela na polovině hostí. V 60. minutě se dostal do šance domácí Mandula, ale mířil vedle. Štěstěna se odklonila i od střídajícího Kůžela, který si vypracoval v dvě příležitosti, avšak ani jednu nevyužil. V samém závěru se hosté dočkali a z ojedinělého útoku zásluhou dorážky Dydowicze se jim podařilo korigovat na konečných 3:2. Viktoria tak oplatila Slovanu podzimní porážku a prodloužila svoji sérii bez prohry na pět zápasů.

„Z vítězství máme radost, nutno ale říci, že jsme od toho utkání přeci jen asi čekali něco více. Na škodu byl těžký, podmáčený terén, který nebyl nakloněn kombinačnímu fotbalu," komentoval utkání asistent trenéra Martin Lepeška.

FC Viktoria Plzeň – FC Slovan Liberec 3:2 (3:1). Branky: 12. Černý, 32. Hamerník, 34. Končal – 38. Drobílek, 90. Dydowicz. ŽK: 2:0. Rozhodčí: M. Paták – Moláček, V. Paták.

Viktoria: Mandous – Lukeš, Růžička, Libotovský, Beránek – Kyndl, Hamerník, Veselinovič – Štípek (78. Pernglau), Černý (67. Kůžel), Končal (55. Mandula). Trenéři Skála, Lepeška.