Svěřence Stanislava Purkarta čeká zápas na hřišti Záp, se kterými jeho tým na podzim remizoval 1:1.

„Zápy dobře známe. Je to nepříjemné a bojovné mužstvo. Mají kvalitní defenzivu, fotbalovou zálohu a dobrého útočníka. Posledně dokázali remizovat v Převýšově 3:3, takže určitě mají svoji kvalitu," sděluje svoje dojmy z nedělního soupeře trenér Purkart.

Stejně jako Domažlice, i Zápy na první jarní vítězství teprve čekají.

„Na jaře ani jednou nevyhrály, ale třikrát remizovaly a jednou prohrály. Mají tři body a my žádný. To musíme změnit," hlásí kouč.

Jiskru v poslední době trápila četná marodka. Z té ale konečně vypadl Matseuz Pyrka, který bude v neděli k dispozici. Do tréninku se vrací i útočník František Dvořák.

Purkart má jasno, jakým způsobem by jeho tým měl na soupeře vyzrát.

„V Zápech je menší hřiště, bude tedy potřeba být agresivní a vyrovnat se domácím v osobních soubojích. Nesmíme se bát hrát kombinačně a potřebujeme vstřelit první gól," nastiňuje Purkart taktiku, kterou svým hráčům naordinuje.

Program 22. kola ČFL: Chomutov – Králův Dvůr (SO 10.15), Roudnice n. L. – Meteor Praha (SO 16.30), Kunice – Sparta Praha B (SO 16.30), Admira Praha – Chrudim (NE 10.15), Karlovy Vary – Strakonice (NE 10.30), Čáslav – Převýšov (NE 16.30), Zápy – Domažlice (Ne 16.30), Jirny – Kolín (NE 16.30), Štěchovice – Horní Měcholupy (NE 16.30)

Jan Kašpar