Osmadvacetiletý fotbalista, jehož vzorem je John Terry a který má zkušenosti z České fotbalové ligy v dresu Tachova, figuroval v nejlepší jedenáctce podzimu Deníku zvolenou samotnými trenéry jednotlivých týmů.

První zápas jste v sestavě Rozvadova chyběl, protože jste nastoupil v utkání ČFL za Tachov. Poté jste se ale objevil ve všech zbývajících zápasech v dresu třetího týmu krajského přeboru. Proč ke změně došlo?
Je to pravda, první podzimní kolo jsem ještě odehrál v dresu Tachova proti Štěchovicím. V následujícím týdnu jsem se s vedením klubu dohodl na svém odchodu do Rozvadova. Znám tam všechny kluky. Spousta z nich hrála dříve také v Tachově. Navíc můj bratr Luboš za Rozvadov také nastupuje, takže jsem rád, že si spolu ještě můžeme zahrát.

S Rozvadovem jste po podzimní části krajského přeboru na skvělém třetím místě se stejným bodovým ziskem jako lídr z Přeštic a Sušice. Jak hodnotíte první část sezony?
Myslím si, že podzim můžeme hodnotit jedině pozitivně. Žádné cíle jsme si na začátku ročníku nedávali. V duchu jsme si troufali na umístění do pátého místa, což se nám nakonec podařilo. Takže jsme spokojení.

Trenéři vás v podzimním hlasování zvolili mezi tři nejlepší obránce soutěže. Jak vnímáte toto individuální ocenění?
Určitě mě to hlasování v Deníku velmi těší. Ale musím říci, že bez spoluhráčů, party a pohody týmu bych mezi ně nejspíše nepatřil. V soutěži je spousta kvalitních obránců a fotbalistů všeobecně a hodně záleží, jak se daří celému týmu, což se na hlasování také určitě projevilo.

Na čem je potřeba zapracovat během náročné zimní přípravy?
Přípravu začínáme ve druhé polovině ledna. Budeme trénovat třikrát týdně a o víkendech bychom měli odehrát pár přátelských duelů, na které se moc těším. V první řadě ale musíme nabrat zpátky ztracenou kondici a sílu. Myslím si, že po Vánocích budeme muset všichni shodit i nějaké ty kilogramy (smích).

S jakým cílem budete vstupovat do jarní části soutěže?
Budeme chtít jaro začít tak, jak jsme skončili podzim. Pokud budeme po posledním kole na postupové příčce, budeme samozřejmě rádi. Tým s velkou kvalitou máme. O postup se popereme.

Na podzim jste jako obránce neobdržel žádnou žlutou ani červenou kartu. Navíc jste vstřelil dvě branky. Jste spokojený se svými výkony?
Myslím si, že absence karet v osobních statistikách je díky věku a zkušenostem. Něco odkopáno už přeci jen mám. Snažím se hrát čistě, bez zbytečných faulů. Nejsem na nějaké rychlostní souboje s útočníky soupeře. Snažím se je pozičně vystát a pomoci týmu svým stylem hry. Dvě branky na kontě jsou mé osobní plus. Každý rád střílí góly. Musím ale říci, že branek jsme mohli nastřílet daleko víc. Na druhou stranu důležité jsou tři body, takže když vyhrajete, je nakonec jedno, kolikrát se trefíte.