Jak byste zápas zhodnotil?
Já budu hodnotit až po druhém zápase. Momentálně jsme pouze v poločase. Uhráli jsme výsledek, který nás potěšil. Remíza je zasloužená. Čeká nás ještě doopravdy těžká odveta s velice silným soupeřem.

Nemrzí vás, že jste dvakrát ztratili vedení?
Těšilo mě, že jsme byli aktivní. Na soupeřově poli jsme dokázali vstřelit dvě branky, z tohoto pohledu musím být spokojený. Na druhou stranu i soupeř měl šance a mohl tento zápas ještě klidně vyhrát.

S jakou taktikou půjdete do odvety?
Pokud budeme chtít hrát na 0:0, tak to určitě nevyjde. Musíme být aktivní, musíme chtít dát gól. Vzpomínám si, že jsem byl na odvetě s Ploještí, kdy Plzeň doma pak po nerozhodném výsledku prohrála 1:4, a přišlo mi, že hrála na bezgólovou remízu, která by pro ni tenkrát znamenala postup. A nevyšlo to.

Jak jste byl spokojený s Milanem Havlem, který nastoupil na levé straně obrany a je v týmu nováčkem?
Já si myslím, že na to, že je s námi jen čtrnáct dní, předváděl v přípravě velice kvalitní výkony a zopakoval to i teď. Jsem rád, že máme mladého hráče, který vypadá perspektivně.

Před zápasem měl David Limberský zdravotní problémy. Co říkáte na jeho výkon?
David odehrál skvělé utkání a jsem rád, že jsem se pro něj rozhodl.

Viktoria hrála tady v Rumunsku předtím už dvakrát a vždycky uhrála remízu. Odvety ale prohrála. Bojíte se, že se to bude opakovat?
Já se nebojím nikdy ničeho. A už se těším na odvetu.

Foto: FCVP/Martin Skála
Dvakrát ztracené vedení. Viktoria veze remízu