V 61. minutě podle domácího kouče Ivana Kovácse sudí odpustil Jankovu penaltu za hrubý faul na Švece „To byl strašný zákrok. Ta penalta byla tisíciprocentní. Rozhodčí to musel vidět, stál od toho čtyři metry. Že ji neodpískal, tomu se smál i hostující gólman,“ lamentoval rozčilený kouč.

Nejvíce Senco vyčítá sudímu jeho rozhodnutí tři minuty před koncem. „Švec vstřelil regulérní gól, ale asistent na lajně odmával ofsajd. Prohlédli jsme si video, ofsajd to nebyl. Navíc celý zápas byly v čistých soubojích pískány Švecovi útočné fauly,“ tvrdil sekretář Jan Zábran a dodal, že videozáznam postoupí komisi rozhodčích do Prahy.

V Doubravce jsou přesvědčeni, že je sudí poškozují úmyslně. „Stále nás řežou. Už se to stalo doma s Domažlicemi, a když si Jankov stěžoval na to, že je rozhodčí poškodili právě v Domažlicích, tak proč by jim to neodvedli u nás. Na půdě posledního. Vždyť pro Jankov pracuje ligový rozhodčí Jílek,“ tvrdí trenér Kovács.

V takové atmosféře se podle něj špatně s hráči trénuje. „Oni poznají, že se píská tendenčně. Po zápase v kabině brečí. Já je z toho musím dostat, potom celý týden dřeme a v sobotu nás zase zaříznou. Hráči mi říkají: Proč se máme honit? Dejte jim deset tisíc a je to! Já ale chci, aby se hrál čistý fotbal,“ přeje si kouč.

Trenér, který vychoval řadu kvalitních fotbalistů, se obává druhé části soutěže. „Co se potom bude dít na jaře, když se výsledky ovlivňují už na podzim? To, co se děje v divizi, je do nebe volající,“ rozčiluje se.

„V této soutěži není pro otrlé problémem zařídit si potřebný výsledek. Příkladem byla sobota. Když prohrajeme s lepším soupeřem, mlčím. Ale nás o body okradl žalostný a tendenční výkon sudích,“ stojí si za svým trenér Kovács.