„Výhra by byla dárkem našim fanouškům k Vánocům. Doufám, že to zvládneme a uděláme divákům radost," přál si kapitán Viktorie Roman Hubník.

Opora zadních řad Viktorie chyběla před dvěma týdny v Římě, kde Plzeň hrála s místním klubem AS. Dnes by měla hrát. „Už jsem se dal dohromady a věřím, že zápas zvládnu," ujistil.

Ve všech pěti předchozích zápasech v EL Viktoria nevstřelila více než jednu branku. „My jsme si nevytvořili moc šancí a k tomu jsme měli těžké zápasy. Proti Austrii to bude otevřený zápas, protože soupeř musí vyhrát a to nám možná bude vyhovovat," snažil se Hubník najít recept na vylepšení střelecké bilance.

Rakouskému týmu se v pohárech daří na hřištích soupeřů. „Mají rychlostní typy hráčů a myslím si, že možná venku jim to více vyhovuje," uvedl Hubník.

Viktoriáni vynechali víkendové kolo v lize na Bohemians kvůli nezpůsobilému terénu. „Myslím si, že spousta kluků to uvítala, protože hřiště bylo opravdu zmrzlé a riziko zranění velké. Dobře jsme potrénovali a na zápas jsme dobře nachystaní," řekl Hubník.