Během dvou soustředění v rámci zimní přípravy v Turecku a na Maltě si fotbalisté Viktorie Plzeň v pěti přípravných zápasech připsali jedinou výhru nad norským Stabaekem IF, jednouremizovali (s Legií Varšava 2:2) a třikrát odešli poraženi. Může mít neúspěšná bilance v přípravě negativní vliv na psychiku hráčů před nedělním startem Synot ligy proti Slovácku? Stoper Viktorie Roman Hubník si to nemyslí.

„V každém z těch zápasů jsme si vytvořili dostatek brankových příležitostí, ale kamenem úrazu bylo jejich proměňování, zápas vždycky bývá o prvním gólu. Navíc koncentrace v přípravných zápasech není přece jen taková jako v mistrovských utkáních. Věřím, že nepříznivá bilance přípravných zápasů nás nepoznamenala a že v neděli předvedeme na Slovácku kvalitní výkon," doufá Roman Hubník.

Nejvíce z pěti přípravných utkání mrzí plzeňského obránce souboj s Legií Varšava. „Utkání jsme měli pod kontrolou, vytvořili jsme si v něm spoustu šancí, dvakrát jsme v zápase vedli, ale nakonec z toho byla remíza 2:2. I v posledním utkání proti Těreku Groznyj jsme měli v úvodu šance, nedali jsme gól, a naopak jsme si nechali dát branku ze standardní situace. Druhý a třetí gól jsme obdrželi vinou naší špatné koncentrace. Poslední zápas s Těrekem jsme nehráli dobře, ale věřím, že jsme se z něj dostatečně poučili, že k utkání na Slovácku přistoupíme úplně jinak a přivezeme tři body," přeje si zkušený obránce.

Pozitivum naopak Roman Hubník vidí v počtu brankových příležitostí, které si mužstvo proti kvalitním soupeřům dokázalo vytvořit. „Škoda jen, že nám drhlo jejich proměňování," poznamenal Hubník.

Jednatřicetiletý zadák strávil z rodinných důvodů a na vlastní žádost většinu podzimní části Synot ligy na hostování v Olomouci a v zimě se vrátil do Plzně.

V přípravě patřil k hráčům, kteří podávali nejstabilnější výkony. Pokud by mu forma vydržela, není zcela bez šancí bojovat o návrat do reprezentace a pomýšlet případně i na účast na červnovém Euru.

„Já přišel do Plzně hlavně proto, abych se probojoval do základní sestavy a co nejvíce pomohl v boji o titul. A co potom přijde nebo nepřijde, to se uvidí," usmívá se obránce Viktorie, který vnímá i posilování pražských klubů Sparty a Slavie v zimní přestávce.

Plzeň v zimě žádného hráče zvenčí nepřivedla a zaměřila se na vlastní zdroje – z hostování v jiných klubech si stáhla pětici fotbalistů, z nichž tři v kádru pro jarní sezonu zůstali – kromě Hubníka ještě Krmenčík a Končal. „Naším největším konkurentem je Sparta, v médiích se o posilách hodně mluví i píše. My si jdeme vlastní cestou a já se domnívám, že v Plzni je kvalitní kádr a velká konkurence," míní Roman Hubník.