Jak by také ne. Atlético má za sebou nejlepší start do sezony od roku 1995, kdy získalo své jediné domácí double. V tabulce španělské ligy je po šesti odehraných kolech na druhém místě jen o dva body za Barcelonou.

A právě zkušenosti ze souboje s Barcelonou se mohou podle Pavla Horvátha jeho týmu ve čtvrtek večer hodit.
„Většina současného kádru Viktorky zápasy v Lize mistrů zažila. Je to zkušenost, která se může hodit, už nejedeme do Madridu jako úplní pohároví nováčci. Snad se to odrazí i ve výsledku," věří kapitán Viktorie před utkáním proti Atlétiku, které od 21.05 vysílá ČT Sport.

Jsou pro vás oba zápasy s Atlétikem Madrid vrcholem podzimní části sezony?
V každém případě je Atlético nejatraktivnějším soupeřem, který nás na podzim čeká.

Co víte o aktuální formě Atlétika Madrid?
Viděl jsem dva jeho poslední zápasy a musím říci, že hrají skvěle. Nečeká nás vůbec nic lehkého. Bude to ale konfrontace, která nás může zase posunout někam dál. Samozřejmě za jakýkoliv dílčí úspěch budeme rádi. Atlétiko je v současné době jedno z mužstev, která hrají nejlepší fotbal v Evropě.

V utkání je nejistý start největší hvězdy Atlétika, kolumbijského kanonýra Falcaa, který doléčuje svalové zranění. Může to být pro vás výhoda?
Já si myslím, že je jedno, jestli hraje či nehraje Pedro nebo Pablo (zasměje se). Atlético je pořád silné mužstvo.

Do Madridu se chystá asi šest stovek fanoušků Viktorie. Jak velká pomoc to pro vás na stadionu Atlétika bude?
Jak pro nás, tak pro naše fanoušky je to především odměna za minulou sezonu, za to, že se nám vůbec podařilo postoupit do základní skupiny Evropské ligy. Fanoušci Viktorky si to jedou do Madridu určitě užít, my si to chceme užít v rámci možností a chceme havně tam i něco získat. Uvidíme, kolikrát se ještě podíváme s plzeňským fotbalem do Madridu.