Přání se Pavlu Horváthovi nesplnilo, ale s losem je i tak spokojen. „Jsem víceméně spokojený, protože hrajeme s atraktivním soupeřem. Sice pro fanoušky nemá hezký stadion, který je s atletickou dráhou, ale samozřejmě jméno Neapol je hodně známé," řekl Pavel Horváth.

Neapol je pátým klubem italské série A. Jaké šance na postup dáváte svému týmu?
Na první pohled jsme samozřejmě outsideři, nicméně věřím, že jsme schopní odehrát s Neapolí dva vyrovnané zápasy, ve kterých budeme bojovat o postup.

Může vás Neapol podcenit?
Je jisté, že nějaké informace o nás Neapol bude mít, ale pořád jsme pro ně mužstvo z Východu a může se stát, že by nás mohli podcenit. To by mohla být naše velká výhoda.

Už jste si o Neapoli stačil za tak krátký čas něco zjistit?
Vím, že jim odečetli dva body za nějaký zápas, který někdo ovlivnil předminulou sezonu. Vím, že tam hraje brácha Cannavara a v Neapoli mají problémy se skládkami. Trenéři toho snad zjistí víc a dobře nás připraví.
Může vám hrát v domácí odvetě do karet chladné únorové počasí, na které není mužstvo z jihu Itálie zvyklé?
Počasí může být trošku na naší straně, ale co se týká terénu, jsou na tom v době vyhřívaných trávníků obě mužstva stejně. Situace, kdy AS Řím hrál před lety v Praze proti Slavii na zmrzlém hřišti, se už opakovat nebude.

Trumfem v rukou Neapole může být naopak větší rozehranost, v Itálii je liga v zimě v plném proudu. Souhlasíte?
Je jasné, že to pro nás samozřejmě může být nevýhoda, ale my se dokážeme na takovou situaci připravit. Před soubojem s Neapolí v Evropské lize absolvujeme v rámci herního soustředění na Kypru tři přípravné zápasy s kvalitními zahraničními soupeři. Tyto tři zápasy nám poslouží k tomu, abychom byli dostatečně rozehraní. Já doufám, že to bude stejné jako před zápasem se Schalke, kdy jsme byli už připraveni.