Tyhle zápasy bezprostředně po utkáních evropských pohárů nebývají jednoduché. Fotbalisté Viktorie Plzeň ale žádné komplikace nepřipustili a v utkání sedmého kola první ligy doma porazili nováčka 
z Karviné 2:0.

Oba góly úřadujícího mistra zařídil záložník Tomáš Hořava.

Trenér Viktorie Roman Pivarník udělal v sestavě oproti zápasu Evropské ligy s AS Řím dvě změny. Odpočívat nechal Kopice a jen na střídačku se posadil Ďuriš. Místo nich nastoupili od začátku utkání Petržela a na hrotu útoku Poznar.

I když měli hráči Viktorie v nohách čtvrteční těžký zápas, pustili se do nováčka s velkou chutí a už ve třetí minutě mohli jít do vedení. Karvinského gólmana Laštůvku ale zastoupil Dreksa a vykopl Petrželovu střelu z brankové čáry.

O sedm minut později už Doosan Arena, kam přišlo 9561 diváků, jásala. Hostující obránce Holík srazil v šestnáctce Bakoše a nařízený pokutový kop proměnil střelou od tyče do sítě Hořava – 1:0.

Druhý gól mohl přidat po necelé půlhodině hry Matějů, jenže ve slibné pozici přestřelil.

Tribuny nerozjásal ani Hubník, kterému nebezpečnou hlavičku po přesném rohovém kopu Zemana chytil do náruče Laštůvka.

Blízko druhé branky byl v úvodu druhého poločasu Hořava, jeho technická střela se však odrazila od tyče.

Další Hořavův triumf

V 58. minutě se Hořava dočkal. Limberského centr šajtlí ke vzdálenější tyči vrátil hlavou před branku Petržela a Hořava z voleje překonal Laštůvku – 2:0.

Hosté se do první šance dostali až v 73. minutě a mohl z toho být gól. Před Bolkem se z ničeho nic zjevil Janečka, ale plzeňský gólman včas vyběhl a pádem pod nohy velkou šanci Karviné zmařil.

Trenér Pivarník poslal na hřiště postupně další dva útočníky, Krmenčíka i Ďuriše, ale další branky se už diváci v Doosan Areně nedočkali.

Hosté dohrávali poslední minuty zápasu bez vyloučeného Panáka, který až po odehrání míče zbytečně ostře fauloval plzeňského stopera Hubníka, který padl na trávník jako podťatý.