Přesto stačila českému reprezentantovi do 21 let Marku Hanouskovi necelá čtvrthodina pobytu na trávníku, aby se zapsal mezi střelce čtvrteční odvety třetího předkola Evropské ligy s Ruchem Chorzów. Pátou a poslední brankou talentovaný mladík podtrhl střelecký účet zápasu.

Vstřelil jste gól v evropském poháru, byl to díky tomu pro vás zatím největší zážitek v kariéře?

Byl, ale spíše tou nádhernou atmosférou na stadionu. Já byl zvyklý, že na Dukle chodily na zápas dva  tisíce diváků. V Plzni je to úplně něco jiného, každému bych to přál zažít. A když k tomu dáte ještě gól, to je nádhera.

Jak se vám hraje před takovou kulisou?

Zážitek je sledovat fanoušky i ze střídačky. Když slyšíte, jak diváci tleskají, když se třeba jen přenese balon z jedné strany na druhou nebo když získáme míč. Je patrné, že fotbalu rozumějí a chtějí nás podpořit. To se pak hraje nádherně.

Do sezony jste naskočil kvůli zranění při kvalifikačním zápase české jednadvacítky s Andorrou se zpožděním a v nabitém kádru bojujete o místo. Jste spokojen s tím, kolik jste toho zatím v Plzni odehrál?

V přípravě jsem odehrál jen třicet minut, takže jsem teď rád za každý start, za každou minutu. A když se to bude zvyšovat, tím lépe. Pokaždé, když jdu do zápasu, snažím se splatit důvěru trenéra a hrát co nejlíp.

V zápase jste střídal kapitána Pavla Horvátha. Jaké to je, jít na hřiště místo tak zkušeného fotbalisty s velkou autoritou a respektem v mužstvu?

Pro mladého hráče jako jsem já, to je to nejtěžší, co může být. Pavel je náš klíčový, tvůrčí hráč a je velice těžké ho na hřišti nahradit. Snad se mi to ve zbytku utkání proti Chorzówu trochu povedlo.